Vakprijzen voor ‘outstanding performance’ 2018 van suppliers en distributeurs uitgereikt - PromZ Vak
pf concept supplier of the year 2018 generalist

Vakprijzen voor ‘outstanding performance’ 2018 van suppliers en distributeurs uitgereikt

De vakprijzen voor de ‘outstanding performance 2018’ van suppliers en distributeurs zijn afgelopen 4 september, tijdens de Night of the PromZ na de eerste beursdag van De Leveranciersdagen, bekend gemaakt en uitgereikt door John Swaab (Het Portaal Uitgevers) en presentatrice Pernille La Lau.

In de categorie generalisten is PF Concept uitgeroepen tot Supplier of the Year 2018, op de voet gevolgd door Xindao. In de categorie specialisten ging de vakprijs naar Intraco, op de hielen gezeten door Araco en Interall.

intraco supplier of the year 2018 specialistCompacon is uitgeroepen tot Full Service Leverancier van het Jaar 2018. De award voor de Best Online Performance 2018 (voor online leveranciers van promotionele producten) is voor Maxilia. Eervolle vermeldingen in de categorie voor full service leveranciers waren voor BeGlobal en Interimage en in de categorie online leveranciers voor MultiGift en IGO. De leveranciers met de meeste stemmen van klanten ontvingen de Publieksprijs. In de categorie full service leveranciers ging de Publieksprijs naar Interimage en in de categorie online leveranciers naar MultiGift.
(NB: de distributeurs worden hier ‘leveranciers’ genoemd omdat dit aansluit bij het taalgebruik van klanten, reden ook waarom de distributeurs in het vakblad voor eindklanten, PromZ Magazine, als ‘leveranciers’ worden aangeduid.)

Op initiatief van het vakblad PromZ (en powered by de branchevereniging PPP) wordt de prijs voor de beste suppliers en full service leverancier van het jaar al 16 jaar achtereen uitgereikt, de prijs voor de beste internetleverancier werd dit jaar voor de vierde maal uitgereikt. Een vakjury (o.a. bestaande uit deskundigen uit het vak van promotionele producten en sales promotion/communicatie) heeft op basis van criteria een lijst van genomineerden opgesteld van 15 full service leveranciers, 10 online leveranciers, 5 suppliers generalisten en 10 suppliers specialisten.

Klanten

De vakjury heeft zijn stem uitgebracht, evenals de toeleveranciers uit de branche. Daarnaast hebben klanten via een speciale votingsite gestemd op hun favoriete genomineerde bedrijven. Stemmen van de klanten wegen mee in de beoordeling van de vakjury.

Criteria

De uitkomst is een mix van alle stemmen, die volgens een bepaalde sleutel tot stand komt. Maar de vakjury heeft de belangrijkste stem. Deze hanteert voor de diverse categorieën criteria om tot een overwogen keuze te komen. De jury heeft dit jaar extra aandacht gehad voor de mate waarin de genomineerde partijen zich inzetten om het vak verder te professionaliseren.
In de vakjury voor de distributeurs zaten dit vijf afgevaardigden van toeleveranciers van promotionele producten: Jesse Wattimury (Giving Europe), Jeroen Koekoek (promocat.nl), Tom de Kleyn (Prodir), Michel Hofsté (Araco Int.), Bob Heerius (PPP/Xindao), en daarnaast Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal Uitgevers).
In de vakjury voor suppliers zaten naast Swaab en Schaper vijf afgevaardigden van distributeurs en bestond uit Martin de Winter (Hokra), Cor van Engelenhoven (Maxilia), Lisa Schildwacht (Zaakado), Ton Löbker (Compacon) en Joop van Veelen (PPP/ProComm Partners).