Doe mee aan de tussenmeting - Promzvak

Doe mee aan de tussenmeting

In april houdt PromZ Vak onder distributeurs in Nederland een zogeheten tussenmeting. Hoe kijken ze terug op het eerste kwartaal van 2017? Zijn ze tevreden over omzet en groei van de laatste maanden? En hoe kijken ze tegen de komende maanden aan?

Vorig jaar november vond het grote jaarlijkse Distributeursonderzoek van PromZ Vak plaats. Daaruit kwam o.a. naar voren dat het 70 procent van de distributeurs voor de wind ging, maar dat toch nog 30 procent van hen in 2016 een daling of gelijkblijvende omzet moest noteren. ‘Als juist deze groep distributeurs kansen onbenut laten, lopen ze het risico in de ziekenboeg te belanden,’ schreven we.

Distributeurs gaven in het onderzoek in november aan voor 2017 een omzetgroei van bijna 8 procent procent te verwachten. Denken ze op basis van de resultaten en ervaringen in het eerste kwartaal van dit jaar dat die verwachting gaat uitkomen?
In opdracht van PromZ Vak gaat marktonderzoekbureau One Question de online tussenmeting uitvoeren, dus wellicht wordt u binnenkort benaderd om mee te doen (uiteraard worden alle antwoorden anoniem behandeld). Ook andere vragen lopen mee.

Een uitgebreid verslag van de tussenmeting publiceren we in PromZ Vak nummer 2.