Xindao over naar Perusa Partners - PromZ Vak

Xindao over naar Perusa Partners

Het Duitse investeringsfonds Perusa heeft Xindao overgenomen van zijn founding shareholders. Diederik van Styrum en Sandro van Hellenberg Hubar waren begin jaren ’80 de belangrijkste grondleggers van het Nederlandse Xindao.

Het huidige managementteam, met ceo Albert van der Veen, zet Xindao voort. Van der Veen stelt o.m. dat Xindao in Perusa een partner heeft gevonden waarmee Xindao zijn continuïteit kan waarborgen en groei zelfstandig kan voortzetten.
‘Onze industrie is aan het consolideren. Xindao is qua grootte een interessante partij om overgenomen te worden. Met Perusa hebben we nu een financieel sterke partner om verder te groeien als everyday gift supplier, de service aan distributeurs verder te verbeteren en uit te breiden naar meer landen,’ aldus Van der Veen.
Van Styrum en Hellenberg Hubar verlaten Xindao aan het eind van dit jaar. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Deal
De deal met Xindao is voor Perusa Partners de eerste in Nederland, al helemaal in de promotionele productenindustrie. In 2016 nam het investeringsfonds een groot belang in het Duitse Senator. Lees meer in PromZ Vak nr 3, die in oktober verschijnt.