WoW, nieuw eco-label van Interall Group - PromZ Vak
WoW, nieuw eco-label van Interall Group

WoW, nieuw eco-label van Interall Group

De Interall Group is het afgelopen half jaar bezig geweest met het opzetten van de WoW lijn. Dit nieuwe, circular label bestaat uit producten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn vervaardigd van afval, ze komen vanuit een ‘100 % fair chain’ en/of zijn groen geproduceerd.

Maurice Stoevenbeld van Interall: “De producten zijn ‘super groen’. Vele zijn al in de prijzen gevallen in Nederland. Alle labels kunnen alleen via Interall Group worden besteld, en zijn geschikt om in te zetten in de promo-markt. Alle verpakkingen zijn ook speciaal voor onze collectie gemaakt. De komende maanden komen er zeker nog zo’n 20 unieke labels bij.”
Tot de huidige collectie behoren o.m. de producten Soop (zeep gemaakt van koffieafval, of van weggegooide sinaasappelschillen), Sea Socks (sokken gemaakt van oude visnetten die uit de zee worden gehaald), Rescued (kaarsen die zijn gemaakt van gebruikte olie van restaurants, Toast Beer (bier dat gemaakt wordt van oud, ongebruikt brood) en Beat the Bag (tassen gemaakt van oude vlaggen en allerlei (promo) banners). Zie ook www.interallgroup.com

Groen bezig

Stoevenbeld vertelt verder: “Interall Group is als bedrijf zelf ook groen bezig. Iedereen komt met de fiets naar kantoor, we hebben geen vertegenwoordigers die rondrijden in auto’s, alles communicatie gaat per mail of de telefoon, lunch komt al jaren van de Buurtboer, we hebben al jaren geen catalogus, ook zijn we al twee jaar papierloos op kantoor en met DHL hebben we een Footprint (GoGreen) programma waar wij betalen voor onze CO2 uitstoot van onze invoer van promotionele producten uit China. Zij planten met dit geld bijvoorbeeld weer bomen. Ook heeft ons warehouse in Nederland zonnepanelen op het dak.”