Duurzame skateboards gemaakt van gerecyclede plastic flessendoppen - PromZ Vak

Duurzame skateboards gemaakt van gerecyclede plastic flessendoppen

We weten het allemaal; plasticvervuiling in onze oceanen en op het land is nog steeds een groeiend probleem. WasteBoards wil het tij keren. Niet alleen door te laten zien dat ze hele goede skateboards weten te maken van plastic afval, maar ook door het specifieke uiterlijk van de doppen zo te gebruiken dat elk WasteBoard er fantastisch uit ziet. Het WasteBoards-team werkte 5 jaar aan hun innovatieve en duurzame skateboard en is nu helemaal klaar om ze over de hele wereld te leveren. Overal waar mensen willen skaten en laten zien dat recyclen niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel cool kan zijn.

Duurzame skateboards

WasteBoards is een nieuw duurzaam skateboardmerk uit Amsterdam dat designboards maakt van gerecyclede plastic flessendoppen. Ze verzamelen deze flessendoppen samen met skateboarders, bezoekers van muziekevenementen, schoolkinderen, bedrijven, noem maar op. Elk WasteBoard wordt met de hand gemaakt en elk ontwerp is uniek, omdat geen enkelkleurig patroon hetzelfde is als een ander.

Een innovatief proces

In 2015 startte WasteBoards met de vraag: “kunnen we een skateboard maken van plastic afval?”. Samen met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden ze een prototype en deze ontwikkeling zette zij voort met een groep Amsterdamse semi pro street skaters. Het kostte WasteBoards meer dan vijf jaar om een ​​vlekkeloze productiemethode te creëren om hun innovatieve ontwerp te behouden door de juiste sterkte en stijfheid voor het board te combineren met de kleurrijke patronen van gesmolten plastic doppen.

“Ons eerste doel is om mensen te laten zien dat plastic afval een geweldig materiaal is voor nieuwe coole producten. We willen een echt alternatief worden voor andere, minder duurzame skateboards. Als we een duurzamere wereld willen creëren, moeten we hoogwaardige producten maken van gerecyclede materialen. Alleen dan kunnen we het voor mensen aantrekkelijk maken om duurzamere keuzes te maken.” Zegt Rogier Heijning, medeoprichter van WasteBoards.

Skateboards met een verhaal

“We zijn de gimmick-perceptie die altijd wordt geassocieerd met dit soort duurzame producten ontgroeid. Het is heel moeilijk om een ​​duurzaam product te maken dat op grotere schaal kan worden geproduceerd en toch een onderscheidende uitstraling heeft die het verhaal van het product vertelt: van afval tot product. Om een ​​cool uitziend skateboard te kunnen produceren dat het probleem en de oplossing in één laat zien, is onze grootste prestatie, denk ik” zegt Rogier.

Wasteboards - duurzame skateboards