Was 2018 een goed jaar voor distributeurs? - PromZ Vak
Was 2018 een goed jaar voor distributeurs

Was 2018 een goed jaar voor distributeurs?

Jaarlijks wordt, in opdracht van Het Portaal Uitgevers, onderzoek gedaan onder distributeurs naar de actuele ontwikkelingen op het gebied van promotionele producten, relatiegeschenken, reclameartikelen en kerstpakketten/eindejaarsgeschenken. Ook wordt een dergelijk onderzoek gehouden onder opdrachtgevers.

Marktonderzoekbureau One Question voert de onderzoeken uit. Wellicht wordt u binnenkort benaderd voor het PromZ Distributeursonderzoek 2018. Doe mee, want uw ervaringen en meningen zijn belangrijk voor de transparantie in deze markt. Daarnaast is uw medewerking en die van uw collega’s van belang om vergelijkingen te kunnen maken met voorgaande jaren. Uw antwoorden worden volstrekt anoniem verwerkt. Het Portaal heeft geen inzage in de individuele antwoorden.

Onderzoek onder opdrachtgevers

Het PromZ Opdrachtgeversonderzoek 2018 vraagt inkopers en marketeers van het Nederlands bedrijfsleven o.a. naar de bestedingen aan en inzet van promotionele producten, kerstpakketten, relatie-/eindejaarsgeschenken.

De samenvatting van de uitkomsten van het Distributeursonderzoek en de belangrijkste uitkomsten van het Opdrachtgeversonderzoek worden bekend gemaakt in de verschillende PromZ-emailnieuwsbrieven, in PromZ Vak nr 4 van dit jaar, en in PromZ Magazine nr 1 van 2019.