WakaWaka maakt doorstart - PromZ Vak

WakaWaka maakt doorstart

WakaWaka, producent van efficiënte lampen en telefoonopladers op zonne-energie, maakt een doorstart. TSM Business School (TSM) in Enschede en Amersfoort neemt de merknaam en de resterende voorraden over. Leveringen aan de detailhandel, consumenten, corporate klanten en hulporganisaties, zullen vanuit een nieuw op te richten onderneming worden voortgezet. Alle verplichtingen tot terugbetalingen uit crowdfunding zullen worden nagekomen.

TSM

TSM zal haar expertise op het gebied van bedrijfskundige en leiderschapsontwikkeling aanwenden om WakaWaka en haar producten toekomstbestendig te maken. Albert-Jan Postma, directeur/eigenaar van de Freia Groep, waar TSM deel van uitmaakt: “WakaWaka is een innovatieve onderneming met duurzame en maatschappelijk relevante uitgangspunten die door bedrijfskundige uitdagingen in financiële problemen is gekomen. Voor de opleidingen van TSM is WakaWaka een prachtige en bijzondere case. Daarnaast sluit het maatschappelijke gedachtegoed van WakaWaka goed aan bij aanpak van TSM. Binnen de Executive MBA van TSM worden deelnemers uitgedaagd om een project te realiseren dat maatschappelijke impact heeft. Het duurzaam verder brengen van WakaWaka kan daarmee een mooie plaats innemen binnen het opleidingsprogramma.”

Oprichters Maurits Groen en Camille van Gestel zijn nauw betrokken bij de doorstart. Maurits Groen zegt in een reactie: “WakaWaka is een unieke onderneming met een bijzondere missie. We zijn ontzettend blij dat TSM de doorstart mogelijk heeft gemaakt. Vanuit de nieuwe onderneming kunnen we de talloze mensen terugbetalen die ons via crowdfunding hebben gesteund. We zien dit als een bijzondere samenwerking waar hele mooie dingen uit kunnen voortkomen.”

Nieuwe vennootschap

TSM zal de merknaam WakaWaka onderbrengen in een nieuwe vennootschap en deze financieel en met expertise ondersteunen om op korte termijn de dagelijkse gang van zaken goed voort te kunnen zetten. Ook zal per direct een ervaren retail- en marketingdeskundige beschikbaar worden gesteld om de positie van WakaWaka te versterken.