Van Walt Meijer eruit, De Planque erin - PromZ Vak

Van Walt Meijer eruit, De Planque erin

Van Walt Meijer eruit, De Planque erin

Willem van Walt Meijer is sinds 1 oktober jl weg bij Mid Ocean Brands (MOB). Rutger de Planque, voormalig CEO van PF Concept, is benoemd tot CEO van MOB.

Volgens een mededeling uit het huis van MOB heeft Van Walt Meijer, die 4 jaar in dienst was, zijn taak bij MOB volbracht en maakt hij plaats voor nieuw management om MOB een nieuwe fase in te leiden.

Resultaten

Volgens onbevestigde berichten hebben de aandeelhouders Van Walt Meijer gevraagd op te stappen omdat MOB niet de gewenste resultaten had behaald.

De keuze voor De Planque als CEO zou mede zijn ingegeven door een op handen zijnde overname van MOB door PF. Enige maanden geleden zouden de overnamegesprekken zijn gestart, maar tot nu toe zouden de partijen niet tot een overeenstemming zijn gekomen. Desgevraagd wilde geen van de betrokkenen anders reageren dan dat ze hier niets over wilden zeggen.

Avedon

De Planque is ook operating partner in Avedon Capital Partners (voorheen NIBC Capital Partners). Deze onderneming investeert private equity in het kader van groei- of expansie kapitaal, buy-outs en buy-ins, herplaatsingen en herfinancieringen met focus op de Benelux en Duitsland.

Avedon heeft in 2003-2011 meer dan € 500 miljoen geïnvesteerd in circa 30 ondernemingen. Het huidige portfolio omvat onder meer: SportCity, Deli, Busker, Euretco, CycloMedia, Marlies Dekkers, GRW Bearing, BWise, FinArch en MidOcean.

PromZ Vak nr 3 lag net op de pers toen dit nieuws bekend werd. In nummer 4 (december van dit jaar) komen we op de ontwikkelingen rondom MOB terug.

Willem Walt Meijer

Rutger de Planque