Vakprijzen uitgereikt op Leveranciersdagen 2017 - PromZ Vak

Vakprijzen uitgereikt op Leveranciersdagen 2017

Tijdens de Night of the PromZ, de wining & diningavond die traditioneel de eerste beursdag van De Leveranciersdagen afsluit, zijn de vakprijzen voor suppliers en distributeurs uitgereikt, alsmede de Publieksprijzen voor de full service distributeur en online distributeur. Voor vier distributeurs waren er ook eervolle vermeldingen.

In de categorie Supplier of the Year generalist was de award voor Xindao. In de categorie Supplier of the Year specialist ging de award (net als vorig jaar) naar Araco.
Hokra werd onderscheiden als de beste distributeur van 2017 (Leverancier van het Jaar 2017, de titel ‘leverancier’ wordt hier gebruikt omdat opdrachtgevers over hun leveranciers spreken en niet over hun distributeurs). In de categorie online distributeurs was die prijs voor Maxilia (Best Online Performance).
Eervolle vermeldingen in de categorie full service distributeurs waren voor Compacon en Interimage. In de categorie online distributeurs waren de eervolle vermeldingen voor Allgifts en IGO. De publieksprijzen (de stemmen van opdrachtgevers, die via een speciale votingsite binnenkomen) waren voor Robitex en MultiGift. Ruim 4000 opdrachtgevers hebben hun stem uitgebracht.

Nominaties
De vakjury hanteerde criteria, aan de hand waarvan de suppliers en distributeurs werden genomineerd en beoordeeld. Bij de distributeurs telden de stemmen van de vakjury, de suppliers (die de nominaties kregen voorgelegd) en ook die van de opdrachtgevers. De uitslag kwam via een bepaalde sleutel tot stand. Bij de suppliers ging het – ook in een bepaalde verhouding – om de stemmen van de vakjury en de distributeurs (die ook de nominaties kregen voorgelegd). De vakjury voor de distributeurs bestond uit Robin Vogel (Buttonboss Groep) Bob Heerius (namens PPP), Michel Hofsté (Araco), Bas Lensen (Toppoint), Marlous Spaven (TIM), Simone Keijzers (Listawood), Karin Schaper (PromZ Magazine/PromZ Vak) en John Swaab (Het Portaal). De jury voor de suppliers bestond naast Schaper en Swaab uit Danielle Kaspers (Robitex), Miklos Markovits (Interimage), Dick Brandwijk (Brandwijk Kerstpakketten/Promo.nl). Edwin Kats (Pinkcube) en Edwin Bouman (namens PPP).

Groei
De Leveranciersdagen 2017 (een initiatief van het Portaal, ondersteund door PPP) vonden plaats op 6 en 7 september jl. en trokken 1196 bezoekers (vorig jaar 927) en 137 standhouders (vorig jaar 125), waarvan bijna 40 uit het buitenland. Ook was er een aanzienlijk aantal buitenlandse bezoekers, met name uit België, Duitsland en Scandinavië. De Night of the PromZ werd bijgewoond door zo’n 400 vakgenoten. Deze dineravond wordt georganiseerd door Het Portaal/PromZ Vak, en is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Araco, BQS Textiles, Clipper, ID Identity, Giving Europe, Lensen Toppoint, PF Concept, PSI, Texet Benelux, Xindao en PPP.

Volgend jaar verhuist de beurs naar een andere locatie, namelijk Expo Houten. De Leveranciersdagen 2018 vinden dan plaats op dinsdag 5 september en woensdag 6 september. Lees meer in PromZ Vak nr 3, die in oktober verschijnt.