SUPPLIER of the YEAR 2011: LENSEN TOPPOINT - PromZ Vak

SUPPLIER of the YEAR 2011: LENSEN TOPPOINT

‘Lensen Toppoint, van pennenleverancier tot gespecialiseerde generalist.’ Deze uitspraak deed Bas Lensen medio 2004 in PromZ Vak en werd aangehaald bij de prijsuitreiking toen Lensen Toppoint in 2005 werd uitgeroepen tot Supplier of the Year.

 

Op prijzengebied werd het toen stil rondom Lensen Toppoint, maar het bedrijf zat sinds die tijd alles behalve stil. In de afgelopen jaren zijn veranderingsprocessen in gang gezet om Lensen Toppoint een nieuw gezicht en nieuw elan te geven. En dat dergelijke processen zich niet zonder slag of stoot voltrekken, heeft men ook in Bergentheim ervaren. Maar, zo oordelen het vak en de vakjury in 2011 letterlijk:
‘Lensen Toppoint is sterker dan ooit teruggekomen.’

 

Men spreekt lovend over het assortiment. Lensen Toppoint is verbreed met behoud van zijn specialisme, en specialisme is iets wat de productenbranche moet koesteren om te voorkomen dat onderscheid verdwijnt in een amorfe grijze massa. Voor het handelskanaal zijn specialisten van groot belang, zo stelt de vakjury.

 

Men spreekt ook lovend over de betrouwbaarheid van het bedrijf, de vakkennis en het vakmanschap dat zich onder andere uit in het bewerken en veredelen van de producten. Last but not least waardeert de branche in hoge mate de aandacht die Lensen Toppoint heeft voor zijn klanten en de ondersteuning die het bedrijf de distributeurs biedt. Een zeer geslaagde uiting daarvan was het evenement in de Efteling, dat begin 2011 plaatsvond.

 

Lensen Toppoint scoort zo hoog op alle criteria die aan de vakprijs worden gesteld, dat de eretitel Supplier of the Year 2011 het bedrijf als een handschoen past.

 

Belangrijke criteria voor het toekennen van de award zijn:
 

  • Assortiment
  • Betrouwbaarheid
  • Communicatie & Presentatie
  • Vakkennis
  • Ondersteuning van het handelskanaal
  • Vernieuwing & Innovatie
  • Voorbeeldfunctie voor de promotionele productenbranche