Steven Baumgartner nieuwe voorzitter Duitse brancheorganisatie GWW - Promzvak

Steven Baumgartner nieuwe voorzitter Duitse brancheorganisatie GWW

Met een flinke meerderheid van 82% van de stemmen is Steven Baumgartner (CEO van de Cybergroup), gekozen tot voorzitter van de Duitse brancheorganisatie GWW. Hij neemt de voorzittershamer over van  Frank Dangmann. Ook nieuw in het bestuur van de GWW zijn Gunther Langenberg (WIL) en Ingo Malinowski (Quadro).

PSI directeur Petra Lassahn, die statutair recht heeft op een zetel, kreeg niet genoeg stemmen om zitting te nemen in het bestuur. Ze geeft zich echter niet zomaar gewonnen en laat nu juridisch uitzoeken of ze alsnog kans maakt plaats te nemen in het bestuur. Het zou zo maar kunnen dat met name de distributeurs in Duitsland het de PSI nog steeds kwalijk nemen dat ze ooit eindklanten hebben toegelaten tot de PSI en dat de uitkomst van de stemming hier het gevolg van is.

Eerste taken van het bestuur zijn uitzoeken wat de positie van de directeur van de PSI is binnen het bestuur en uitzoeken of ze het lidmaatschap van Giffits eenzijdig kunnen beëindigen. Deze partij heeft de woede van zeer veel Duitse distributeurs op zijn hals gehaald door tijdens Corona claims te sturen voor overtreding van de zogenaamde ‘EG-Öko-Verordnung 834/2007’. Inmiddels heeft de rechter deze claims als onrechtmatig betiteld en ruiken diverse distributeurs bloed. De royering van Giffits zou een logisch gevolg zijn.

Voor een zeer uitgebreid interview met Steven Baumgartner klik hier.