Rexona en KNVB laten amateurvoetballers feesten - PromZ Vak

Rexona en KNVB laten amateurvoetballers feesten

Rexona en de KNVB zijn het platform ‘Kampioenen worden échte kampioenen’ gestart om het amateurvoetbal te ondersteunen. Teams die kampioen worden maken kans op een groots kampioenfeest.

Met ruim een miljoen leden, meer dan drieduizend voetbalverenigingen en honderdduizenden vrijwilligers en supporters is voetbal de grootste sport van Nederland. Om verenigingen te belonen voor hun inspanningen slaan Rexona, dat zich het merk voor sportkampioenen noemt, en de KNVB de handen ineen. Vanuit het nieuwe, meerjarige platform ‘Kampioenen worden échte kampioenen’ maken ze het mogelijk voor amateurvoetbalverenigingen om hun kampioensfeest als échte kampioenen te vieren. Jaarlijks worden er ruim 1.900 amateurvoetbalteams kampioen in Nederland. Alle amateurvoetbalteams en hun fans kunnen zich tot medio mei hiervoor online aanmelden op de speciale kampioenensite van Rexona.
 

VIP-bus
Teams die kampioen worden en online de meeste fans hebben, maken kans op het feest, compleet met een VIP-bus, een officiële huldiging op de club en een optreden van de Radio 538-deejays. De online competitie loopt nog tot medio mei 2011. De feesten vinden eind juni en begin juli plaats, afhankelijk van het district en de datum van de laatste speelronde.

Vanaf volgend seizoen worden zes kampioenen in het amateurvoetbal niet alleen beloond met een groots kampioenfeest, maar stimuleert Rexona alle amateurteams ook tijdens de competitie om kampioen te worden. Amateurteams die zich inschrijven, maken onder meer kans op een voetbalclinic op het KNVB Sportcentrum in Zeist.
 

Saamhorigheid
Michael van Praag, voorzitter KNVB: ‘Voetbal heeft een grote maatschappelijke waarde. Het geeft zowel voetballers, supporters als vrijwilligers een gevoel van trots en saamhorigheid. Door het mogelijk maken van een kampioensfeest belonen Rexona en de KNVB amateurvoetbalteams, vrijwilligers en supporters voor hun inspanningen en stimuleren zij hen om zich te blijven inzetten voor het voetbal.’