PSL Europe in Nederlandse handen - PromZ Vak

PSL Europe in Nederlandse handen

Per 1 januari van dit jaar zijn Arthur Strijbos en Martijn Verwaal de eigenaren van PSL Europe BV. Via een management buy out hebben zij dit bedrijf overgenomen van het moederbedrijf PSL ltd. In Hong Kong.
 

Arthur Strijbos was ceo van PSL Group en Martijn Verwaal bekleedde de functie van general manager van PSL Europe, het sinds 2000 in Zoetermeer gevestigde Europese hoofdkantoor van PSL ltd, dat weer onderdeel is van de Sweda Group van Paul So.

Zelfstandig opereren
‘De nieuwe situatie houdt onder meer in dat PSL Europe volledig zelfstandig opereert op het gebied van inkoop bij Chinese fabrikanten, logistiek, voorraad, assortiment, etc. Ook een aantal franchisekantoren in Europa kopen nu via ons in. PSL ltd in Hong Kong richt zich op zijn beurt zelfstandig op de andere regio’s in de wereld. We kunnen ons nu helemaal op de Europese markt richten, ook in relatie tot Europese wetgeving en compliance,’ aldus Strijbos, die enige jaren voor het bedrijf in Hong Kong werkzaam was, maar eind 2015 weer terugkeerde naar Nederland.
PSL Europe is een paar maanden terug al een samenwerking aangegaan met het Duitse elasto form en maakt gebruik van de magazijnen, inhouse printing en de logistieke (verzend)diensten van elasto form, onder meer om korte(re) levertijden te kunnen bieden.