PSI laat zich niet onder druk zetten - PromZ Vak

PSI laat zich niet onder druk zetten

50 jaar PSI Düsseldorf. Een mijlpaal, die organisatie Reed Exhibitions januari 2012 kan vieren met meer standhouders en meer vierkante meters. Maar de PSI ligt onder vuur. Wat moet er veranderen om deze gerenommeerde beurs van een goede toekomst te kunnen verzekeren?

PromZ Vak vroeg het aan distributeurs en aan suppliers. Vooral suppliers willen vernieuwingen. Men denkt aan het toelaten van meer distributeurs als bezoekers (zonder PSI-lidmaatschap) om de beurs een meer Europees karakter te geven. Ook het toelaten van eindgebruikers staat bij sommige suppliers op de verlanglijst, iets waar distributeurs – begrijpelijk – nogal anders over denken.

Reflectie van de branche

Michael Freter, director PSI, zegt daarover: ‘Het lijkt een makkelijke oplossing om de beurs open te gooien voor alle suppliers en alle distributors, en op de een of andere manier ook voor eindklanten. Maar we moeten niet makkelijk zijn. Want elke stap die we als PSI nemen, kunnen we nooit meer ongedaan maken. Onomkeerbare stappen nemen we pas als alle belangrijke doelgroepen het met elkaar eens zijn of de markt zodanig verandert, dat het huidige model waarop de beurs is ingericht, niet meer zou functioneren. De PSI is immers een reflectie van de branche. Het is nog altijd zo dat het gros van de suppliers uitsluitend of hoofdzakelijk via distributeurs werkt. Een PSI voor endusers lijkt me, zeker nu, dan ook geen optie.’

Lees meer in PromZ Vak nr 4, die eind december uitkomt.