PSI gooit olie op het vuur en kondigt vertrek Michael Freter aan - PromZ Vak
PSI gooit olie op het vuur en kondigt vertrek Michael Freter aan

PSI gooit olie op het vuur en kondigt vertrek Michael Freter aan

Wanneer je als organisator van de PSI een mail stuurt en je begint met vertellen dat alle geruchten niet waar zijn, is de kans natuurlijk groot dat je daarmee olie op het vuur gooit en dat iedereen denkt: “waar rook is, is vuur”. Helemaal als je drie alinea’s verder uitlegt dat de huidige managing director van de PSI Michael Freter na de komende PSI in mei gaat vertrekken.

Degradatie

Het rare is dat er in het bericht wel van wordt uitgegaan dat Freter doorgaat in een management functie binnen de PSI. Raar, omdat dit alleen maar een degradatie kan betekenen. Deze mededeling komt kort na het bericht dat de CEO ook het veld heeft moeten ruimen. En deze functie is inmiddels ingevuld. Ofwel, er is een flinke reorganisatie aan de gang en dat is wellicht niet zo raar als je bedenkt dat het al jaren minder ging met de PSI. Minder exposanten, minder bezoekers en dus minder inkomsten. Blijkbaar heeft corona zaken versneld en het huidige management de kop gekost. Reed Exhibitions heeft besloten de organisaties in Duitsland en Oostenrijk samen te voegen en onder leiding van de nieuwe CEO Benedikt Binder-Krieglstein

PSI tegelijk met PromZ.live

Verder maakte de PSI onlangs bekend de beurs te verschuiven naar 18 tot en met 20 mei. Tegelijk met PromZ.live dat op 19 en 20 mei plaatsvindt. Er is geen enkel overleg geweest tussen de organisator van PromZ.live en de PSI, wat op zijn minst getuigt van arrogantie. Blijkbaar vindt de PSI de Nederlandse suppliers en distributeurs die op PromZ.live staan niet belangrijk. Terwijl Nederland binnen Europa toch een behoorlijk aandeel heeft in de totaalomzet in promotionele producten.