Winnaars PromZ Promotional Product Of The Year 2022

Winnaars PromZ Promotional Product Of The Year 2022

Tijdens PromZ.Live Zuid werden de oorkondes uitgereikt voor de PromZ Promotional Product of the Year 2022. Zowel de vakjury prijzen als de publieksprijzen werden uitgereikt. Je merkt dat de genomineerden ieder jaar meer energie steken in het activeren van hun achterban, want er werd massaal gestemd.

De vakjury bestond uit (vlnr) Peter Wybenga (Media Meetings), Jos Schoer (ondernemer), Ed van Eunen (OneQuestion), John Michael Swaab (Het Portaal), Suzanne van Buchem (groep Jumbo Groenewegen), Joris Aalberse (Sovex Systems) en Peter van Gestel (Het Portaal). We zullen niet alle producten eruit lichten, maar het is wel leuk om een paar reacties van de vakjury te bespreken.

Er vonden soms heftige discussies plaats, onder meer over de inzendingen in de categorie duurzaam. Want hoe duurzaam is een product wanneer het in China geproduceerd is? En welke behandeling ondergaat de winnaars tas om waterdicht te blijven en is die behandeling wel zo duurzaam? Uiteindelijk gaven de stemmen van de opdrachtgevers hier de doorslag, want “deze tas wil je gewoon hebben en ga je zeker lang gebruiken, waardoor hij ook al duurzaam is.” Het werd een ‘close call’ tussen de tas van Brandwijk en de Koeltas gemaakt van oude koelkasten van Retulp, waarbij de tas van Brandwijk als winnaar uit de bus kwam.

Een splinternieuw product dat in de prijzen viel was de PhoneStrap van InterImage. Een bandje om je telefoonhoesje, waarmee je je telefoon beter vast kunt houden (ook tijdens filmen boven je hoofd, bijvoorbeeld tijdens een concert). Volgens de jury een zeer innovatief, bruikbaar en betaalbaar product dat heel goed aansluit bij deze tijd waarin alle evenementen weer doorgang vinden. Ze zien grote biermerken, maar ook providers en voetbalclubs deze give-away dit jaar al inzetten.

Dan een product, dat in essentie al jaren bestaat, maar dat een technologische metamorfose heeft ondergaan. De Mr Biolamp, ingezonden door La Moustache. Kent iedereen de dobbelsteen nog van de lagere school? Als groen boven stond mocht je vragen stellen en bij rood mocht je de juf niet storen. Dit lampje doet hetzelfde, maar dan draadloos (op te laten met USB) en door erop te tikken verandert de kleur van het licht. Een nieuwe moderne uitvoering van een bestaand concept, maar wel heel goed uitgevoerd.

Tot slot werd besloten eenmalig een extra categorie toe te voegen. De jury vond de Mobile Light Box een geweldig product, maar vond het meer een reclamedrager dan iets anders en daarom werd deze categorie extra toegevoegd. Grappig genoeg vond de publieksjury de rubriek kantoorartikelen prima passend en deze snel op te zetten mobiele lichtbak won dan ook deze categorie.

Bekijk alle Awardvideo’s hier.

Winnaars Vakjury:

Categorie:          duurzaam
Product:              Wash Kraft papieren rugzak
Leverancier:      Brandwijk

Categorie:          beursartikelen/give-aways
Product:              Phonestrap
Leverancier:      Interimage

Categorie:          kantoorartikelen
Product:              Mr Biolamp
Leverancier:      La Moustache

Categorie:          sport/outdoor
Product:              VEGA II Flex21 – Aquifer
Leverancier:      Rollink

Categorie:          overig
Product:              Bouwsteentjes
Leverancier:      WOT! Promotions

Categorie:          huishoudelijk
Product:              The Ore Opener
Leverancier:      OreDesign.nl

Extra Categorie:               reclamedrager
Product:                              Mobile Light Box battery
Leverancier:                      Mobile Light Box

Winnaars Publieksjury

Categorie:          duurzaam
Product:              Blooming Bee & B
Leverancier:      Blooms out of a Box

Categorie:          beursartikelen/give-aways
Product:              Diamant geschenk
Leverancier:      StyleMathôt

Categorie:          kantoorartikelen
Product:              Mobile Light Box battery
Leverancier:      Mobile Light Box

Categorie:          sport/outdoor
Product:              Ding Dong fietsbel
Leverancier:      Webo Promotion

Categorie:          overig
Product:              Hotel Giftcard
Leverancier:      Cadeau Concepten

Categorie:          huishoudelijk
Product:              Greenpan mini braadpan
Leverancier:      The Cookware Company