PromZ Product Première verplaatst naar 25 & 29 maart 2022 - PromZ Vak

PromZ Product Première verplaatst naar 25 & 29 maart 2022

PromZ Product Première verschuift van eind januari naar maart. De Belgische editie gaat plaatsvinden op 29 maart in Flanders Expo in Gent. De Nederlandse editie vindt voorafgaand plaats op 25 maart in NBC Nieuwegein.

Organisator Het Portaal Media heeft hiertoe besloten omdat de beurzen gepland stonden op het moment dat naar verwachting de huidige, zich exponentieel ontwikkelende coronagolf haar piek beleefd.

Beursorganisator John Swaab: “Laat duidelijk zijn, PromZ Product Première kon en mocht in België doorgaan, omdat beurzen vallen onder het handelsprotocol voor winkels en winkelcentra. In Nederland horen we vanavond of de lockdown wordt versoepeld en de beurs als doorstroomlocatie alsnog eind januari kan plaatsvinden. Al lijkt het daar niet op.”

Piek van de coronagolf

“Maar er is een andere overweging die ons heeft doen besluiten om beide beursdagen te verplaatsen naar maart. We moeten het hoofd bieden aan de exponentiële verspreiding van de omikron-variant. De verwachting is dat deze coronagolf eind januari haar piek beleefd.”

“Diverse exposanten hebben dan ook hun ongerustheid geuit omtrent deze opmars en de gevolgen hiervan op vlak van uitval van personeel, wat niet enkel de eigen bedrijfsactiviteiten bemoeilijkt maar ook de voorbereiding en invulling van de beursdeelname.”

“Diezelfde problematiek geldt ook voor de potentiële bezoekers, waarvan we weten dat ze graag weer naar de beurs willen komen, maar die misschien niet kunnen komen als het voorspelde ziektepercentage van 10 tot 15 procent waarheid wordt.”

Optimaal voorbereiden

“We willen onze exposanten de kans geven op een optimaal voorbereide en uitgevoerde beursdeelname. We willen ook dat bezoekers kunnen komen en niet moeten afzeggen door ziekteproblemen in het gezin en/of bedrijf. Dat gaf de doorslag om de beurs te verplaatsen naar maart.”

“We vinden het ook jammer. We hadden graag het voorbeeld gegeven om de evenementensector een hart onder de riem te steken. Een snel herstel van deze sector is immers voor onze industrie ook van belang. In onze afweging hebben we vooral gekozen om tegemoet te komen aan de zorgen bij onze exposanten en bezoekers. Zo kunnen we samen werken aan twee top-edities in maart 2022.

PromZ Product Première staat in Nederland nu in de agenda op vrijdag 25 maart in NBC Nieuwegein. Op dinsdag 29 maart volgt de Belgische editie in Flanders Expo, Gent.