Premiumblooper voor ING - PromZ Vak

Premiumblooper voor ING

In diverse media heeft ING vorige week een oproep gedaan om zijn oranje spaarleeuwen terug te brengen. Kleine onderdelen kunnen los laten. Als kleine kinderen die in de mond stoppen dreigt verstikkingsgevaar.
 

De spaarleeuw wordt cadeau gedaan bij het openen van een ING Groeirekening. De terugroepactie betreft 30.000 oranje spaarleeuwen die na 15 november zijn verstrekt. De ING stelt dat het om een voorzorgactie gaat en dat er bij de bank geen ongelukken bekend zijn.

10 euro compensatie
‘Uit voorzorg adviseren wij klanten die na 15 november 2010 een spaarleeuw hebben ontvangen, deze buiten bereik van kleine kinderen te houden en af te geven op een ING-kantoor. Klanten die de spaarleeuw inleveren ontvangen ter compensatie € 10 voor het ongemak. Daarnaast kunnen deze klanten aangeven of zij een nieuwe ING spaarleeuw willen ontvangen zodra deze weer leverbaar is,’ aldus een bericht op de ING-site.

Kostenbesparingen
Recalls zijn vaak een gevolg van kostenbesparingen op grondstoffen, materialen en productie. Met klem willen we er hier weer op wijzen dat men dan, zeker in het geval van speelgoed, grote risico’s kan lopen. Los van de narigheid die kan ontstaan en de extra kosten en rompslomp, is zo’n recall altijd nadelig voor het imago van het bedrijf dat de premiums cadeau deed. Om ongelukken zoveel mogelijk te kunnen voorkomen, is onlangs ook de EU Richtlijn voor speelgoed aangescherpt.