Plato Groep neemt meerderheidsbelang in Compacon - PromZ Vak

Plato Groep neemt meerderheidsbelang in Compacon

Foto: Ton Löbker (links) en Frans-jozef Maas

Per 1 januari 2017 heeft de Plato Groep, moederbedrijf van importeur Clipper en distributeur IGO-POST, een meerderheidsbelang genomen in distributeur Compacon.  De overname creëert voor beide partijen grote strategische voordelen en kansen voor de toekomst.

‘We zijn een sterke internationale direct marketing partij. Met zowel Clipper als IGO-POST hebben we een stevige positie verworven in het indirecte en directe kanaal. De strategische koers van onze groep is gericht op marktverbreding en het vergroten van onze voetprint in geheel Europa,’ meldt Frans-jozef Maas, ceo van de Plato Groep. ‘Het full service karakter van Compacon, waarbij dienstverlening, accountmanagement, ontzorging en creativiteit centraal staan, sluit goed aan bij onze visie om de volle breedte van de markt te kunnen bedienen. Met Compacon bedienen we een marktsegment dat aanvullend is op onze huidige activiteiten,’ aldus Maas.
 

Grenzen verleggen
‘Voor Compacon is deze samenwerking een prachtige stap om de grenzen verder te verleggen. Als onderdeel van de Plato Groep hebben we een springplank naar een groot internationaal netwerk van Europese vestigingen en zijn we klaar om onze activiteiten ook internationaal verder uit te rollen,’ aldus Ton Löbker, ceo van Compacon. ‘Daarnaast ben ik er van overtuigd dat schaalgrootte, integraal supply chain management, internationalisering en klantgerichte (IT)processen de succesfactoren zijn voor de toekomst. Door de samenwerking met de Plato Groep creëren we, naast alle synergievoordelen, voorwaarden waardoor we ons succes verder kunnen uitbouwen. We kijken dan ook met veel vertrouwen en ambitie naar onze gezamenlijke toekomst,’ stelt Löbker.

Over Plato Groep

De Plato Groep, moederorganisatie van Clipper BV en IGO-POST BV is opgericht in 1945. Vanuit het hoofdkantoor in Helmond, waar het centrale magazijn en de diverse drukfaciliteiten zijn gehuisvest, en de vestigingen in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en Denemarken bedient de Plato Groep diverse klantsegmenten in geheel Europa.

Over Compacon

Compacon BV is opgericht in 1992. Met kantoren in Barendrecht en Eindhoven en een team van 31 medewerkers bedient Compacon (middel)grote organisaties, ondernemingen en instellingen binnen en buiten Nederland op het gebied van promotionele producten. Hierbij zijn corporate premium programma’s, sales promotion en actiemarketing, custom made producten en webshopoplossingen de core activiteiten van Compacon.

Compacon zal binnen de Plato Groep als zelfstandige organisatie blijven opereren en ook onder de naam Compacon zijn  activiteiten voortzetten. Ton Löbker, samen met Raymond Vos oprichter van Compacon, blijft als minderheidsaandeelhouder ceo van Compacon BV. Raymond Vos treedt door verkoop van zijn aandelen terug uit Compacon BV.