PF Concept en Buttonboss Group niet op PSI 2020 - PromZ Vak
PF Concept en Buttonboss Group niet op PSI 2020

PF Concept en Buttonboss Group niet op PSI 2020

Supplier PF Concept laat weten geen standhouder te zijn op de PSI 2020. Ook Buttonboss Group is niet aanwezig. Naar verluidt twijfelen enkele partijen nog of ze gaan, maar de bulk van de  bekende namen, zoals Xindao, Giving Europe en Makito, is wel aanwezig.

PF Concept laat weten dat de PSI te massaal is geworden om kwalitatief en intensief contact te hebben met distributeurs, en dat de collectie te uitgebreid is om goed te kunnen presenteren in een beursruimte.
Bovendien, stelt de supplier, verandert de interne structuur van PF en de manier waarop het bedrijf met klanten communiceert door de verdergaande digitalisering. ‘The company’s collection is not necessarily launched in January anymore, new products are introduced every month.’ PF Concept zegt ook over een dermate grote sales force te beschikken om klanten uitgebreid en persoonlijk te informeren op hun eigen locatie of in een showroom van PF Concept.

Eindklanten

“Door het jaar heen ontmoeten we een aanzienlijk aantal van onze klanten persoonlijk, op afspraak of op een van de  nationale en lokale shows waar we bij aanwezig zijn,” zegt Robin Vogel (Buttonboss Group). “Dan hebben we vele intensieve contacten.” Hij stelt ook dat de investeringen in tijd en geld wat betreft PSI-deelname niet meer in verhouding staan tot de opbrengsten. “We zien ook dat er tijdens de PSI steeds minder bezoekers per bedrijf komen.”
Nog een reden om niet aanwezig te zijn op de PSI is dat hij erop tegen is dat eindklanten alle drie de dagen de PSI kunnen bezoeken. Vogel: “Vanuit de PSI geredeneerd snap ik het wel, maar ik zie de toegevoegde waarde voor ons en voor de branche niet.”

PSI, PromoTex en Viscom vinden plaats in het beursgebouw in Düsseldorf van 7-9 januari 2020.