Persoonlijke producten, lokaal gemaakt door CRE8 in Amsterdam - PromZ Vak
Persoonlijke producten, lokaal gemaakt door CRE8 in Amsterdam

Persoonlijke producten, lokaal gemaakt door CRE8 in Amsterdam

Personaliseerbare relatiegeschenken gemaakt in hartje Amsterdam op een duurzame en sociale manier. Dat is kort samengevat wat de makers van CRE8 écht waar-maken. De makers zijn kwetsbare jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij CRE8 een leer-en-werk traject volgen en op deze manier de kans krijgen zich te ontwikkelen en te ontplooien. Met als doel: doorstromen naar een opleiding of werk.

De maakindustrie is bijna helemaal uit Nederland verdwenen naar landen in het verre oosten. Ook producten met de stempel ‘duurzaam’ komen vaak uit grote Chinese fabrieken. CRE8 vormt een tegenbeweging, zij laten zien dat het mogelijk is om alles zelf te maken. In hun werkplaats draait het om digitaal fabriceren, met technieken als 3D-printen en lasersnijden. De materialen die CRE8 gebruikt voor de producten zijn zoveel als mogelijk van lokale en duurzame afkomst: zoals Hollands hout wat is gered van de houtversnipperaar en bio-plastic gemaakt van plantenresten. Zo is de cirkel van écht verantwoord ondernemen, met oog op mens – maatschappij – milieu, rond.

De relatiegeschenken van CRE8 kenmerken zich door hun originele karakter en minimalistische designs zonder opsmuk. CRE8 werkt op maat, wat inhoudt dat zij precies kunnen maken wat de klant wenst. Alle relatiegeschenken uit hun assortiment zijn dan ook personaliseerbaar. Er kan een logo en een persoonlijke boodschap in elk product worden gegraveerd, waarbij de persoonlijke boodschap zelfs per product kan worden aangepast op de ontvanger.

Meer en meer overheidsorganisaties nemen in hun aanbestedingsvoorwaarden een social-return verplichting op – ook wel Social Return on Investment (SROI) genoemd. Dit houdt in dat bedrijven die zaken doen met de overheid zich inzetten om banen, leerwerk- en stageplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo wil de overheid bevorderen dat mensen die een arbeidsbeperking hebben, of die al lange tijd werkloos zijn, weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Dat kan een bedrijf zelf doen, maar kan ook worden uitbesteed aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zoals CRE8.

  • Vogelhuis WijnkistjeCirculair – FSC Vurenhout
    Deze wijnkist krijgt een tweede leven als vogelhuisje! CRE8 graveert graag het bedrijfslogo en een persoonlijke boodschap in het kistje.
  • Snijplank
    FSC Hollands Eikenhout
    De snijplanken zijn gemaakt van Hollands Eikenhout wat is gered van de houtversnipperaar.
    CRE8 graveert graag het bedrijfslogo en/of een eigen ontwerp.

 

FSC Hollands Eikenhout