Oene Mees leidt Gemaco Sales Promotion - PromZ Vak

Oene Mees leidt Gemaco Sales Promotion

In de PromZ Vak nieuwsbrief die begin vorige week werd verstuurd, meldden we het faillissement van CCO Poulis. We schreven ook dat volgens onbevestigde berichten aan een doorstart werd gewerkt, o.a. met Gemaco. Eerder deed Gemaco dit met het failliete Daneco.

Olivier Somers, ceo van de Gemaco Group, reageerde vrijwel direct. Somers: ‘Ondanks een hogere omzet in 2012 ten opzichte van 2011en een groeiende internationale klantenportefeuille was CCO Poulis toch in financiële moeilijkheden geraakt door de steeds stijgende vraag naar working capital. Er was geen tijd om dit nader te onderzoeken. Het kalf was al verdronken toen wij er naar keken en we konden in hun setup niets voor CCO betekenen.’ Somers stelt dat er begin mei pas contact was met Oene Mees (CCO Poulis).

Klantenportefeuille

Hij vervolgt: ‘CCO had een erg overlappende klantenportefeuille met Gemaco. Daarom hebben wij na het faillissement een bod gedaan op de orderportefeuille, zodanig dat hun klanten – die ook dikwijls onze klanten waren- verder bediend kunnen worden. We kunnen ook aan een klein team ex-CCO mensen onderdak bieden om verder op hun accounts te werken binnen onze structuur in Nederland.’ Volgens de berichten zijn er 8 medewerkers naar Gemaco gekomen.

Nieuwe promotiedivisie

De activiteiten van CCO Poulis worden ondergebracht in Gemaco Sales Promotion in Naarden, waar ook ITC Sales Promotions huist, dat begin 2013 werd overgenomen van ITC. Ook het enkele jaren geleden overgenomen Trouvaille is ondergebracht in Naarden. Oene Mees geeft leiding aan Gemaco Sales Promotion. Naarden wordt voor de Gemaco Group het nieuwe centrum voor de Europese en globale organisatie van sales promotion activiteiten voor Europese bedrijven.

Schaalvergroting

Recentelijk heeft Gemaco in Duitsland Viering in Munster overgenomen en de naam van het tot het concern behorende Noveltis veranderd in Gemaco. Naast Nederland, Duitsland en het thuisland België heeft Gemaco ook verkoopkantoren in Sjanghai, Parijs, Warschau, Basel, Londen en Manchester.

Ten overvloede meldt Somers dan ook dat ‘Gemaco’s strategie schaalvergroting blijft om aan tafel te blijven bij de topbedrijven en de overhead te spreiden over zo groot mogelijk volume.’ Volgens eigen opgave telt de Gemaco Group wereldwijd 200 medewerkers en jaarlijks een omzet van 60 miljoen euro.

Oene Mees