Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2019 - Promzvak
Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2019

Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2019

Kort geleden is bekend geworden welke suppliers, in de categorieën generalisten en specialisten, zijn genomineerd voor de award Supplier of the Year 2019. Hetzelfde geldt voor full service en online distributeurs (die we voor de eindklant – in PromZ Magazine – ‘leveranciers’ noemen.)

De bijbehorende awards worden uitgereikt op 4 september tijdens de Night of the PromZ, het feestelijke diner na afloop van de eerste beursdag van De Leveranciersdagen in Expo Houten. Dan worden ook de Publieksprijzen voor distributeurs uitgereikt.

Suppliers

Er zijn dit jaar 7 suppliers genomineerd in de categorie generalisten. In alfabetische volgorde zijn dat Clipper, Giving Europe, Makito, midocean, PF Concept, Toppoint en Xindao.
In de categorie specialisten zijn er dit jaar 11 in plaats van 10 nominaties. In alfabetische volgorde zijn dat Araco, Buttonboss Group, BQS Textiles, Deonet, Interall Group, New Wave, Prodir, Promotion4u, Senator, The Gift en Texet Benelux.

Jury en criteria

De vakjury die de suppliers nomineerde bestond uit Ankie Crielaard, (Hokra), Erik Joosse (Maxilia – winnaar 2018), Antoin van Delst (Florisgifts), Michiel Vonk (Compacon – winnaar 2018), Joop van Veelen (namens PPP), Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal Uitgevers). De jury hanteerde criteria als assortiment, betrouwbaarheid/flexibiliteit, (marketing)ondersteuning ten behoeve van distributeurs, online/offline zichtbaarheid, creativiteit, aandacht voor duurzaamheid/MVO, kennis, advies en inspanningen om het vak verder te professionaliseren.

Vakjury 2019 voor suppliers

Distributeurs

De 15 genomineerde full service leveranciers (distributeurs) zijn in alfabetische volgorde: BeGlobal, Bovi salespromotion, BrandPremiums, Compacon, Florisgifts, Hokra, Interimage, Keiretsu, Loyalty Makers, Promo.nl, Robitex, Supremia, Webo Promotion, WOT! en XL Concept.
En dit jaar zijn er 11 genomineerde online leveranciers (distributeurs), in alfabetische volgorde zijn dat: Allgifts, IGO, Maxilia, Multigift, Pinkcube, Promocompany, Promostore, Relatiegeschenken.nl, Stravers, Topgiving en Van Helden.

Jury en criteria

In de vakjury die de distributeurs nomineerde zaten Jeroen Koekoek (promocat.nl), Bob Heerius (namens PPP), Erik Kok (Senator) Serge Mertens (PF Concept, winnaar 2018) Rick Schurink (Texet Benelux), Mark van Heesch (Intraco – winnaar 2018) Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal Uitgevers). Criteria die deze jury hanteerde bij het nomineren van distributeurs waren o.a. creativiteit en vakkennis, advies richting eindklant, presentatie (on en offline), aandacht voor duurzaamheid en MVO, gebruiksgemak en de mate waarin de distributeur bijdraagt aan professionalisering en het aanzien van het vak, met name bij de eindklant.

Vakjury 2019 voor distributeurs

Stem mee!

Binnenkort wordt suppliers en distributeurs gevraagd hun stem(men) uit te brengen. Deze stemmen bepalen mede welke bedrijven de vakprijzen gaan winnen. Hetzelfde geldt voor de eindklanten wat betreft full service en online distributeurs. Eindklanten kunnen via een speciale votingsite stemmen. De stemmen van de jury’s leggen het meeste gewicht in de schaal. Bij de suppliers tellen de stemmen van de distributeurs mee voor 35% en die van de vakjury voor 65%. Bij de distributeurs tellen de stemmen van de vakjury voor 50%, die van de suppliers voor 25%, en de stemmen van de eindklanten tellen ook voor 25% mee in het eindoordeel.

Outstanding performance

De awards voor Supplier of the Year, Leverancier van het Jaar en Best Online Performance zijn een initiatief van PromZ/Het Portaal, ondersteund door branchevereniging PPP. Het zijn de vakprijzen voor ‘outstanding performance’ van bedrijven in de promotionele productenbranche.