Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2018 bekend - Promzvak
Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2018 bekend

Nominaties Suppliers en Leveranciers of the Year 2018 bekend

Deze week is bekend geworden welke suppliers, in de categorieën generalisten en specialisten, zijn genomineerd voor de award Supplier of the Year 2018. Hetzelfde geldt voor 15 full service en 10 online distributeurs (die we in PromZ Magazine ‘leveranciers’ noemen.) De bijbehorende vakprijzen (Beste Leverancier van het Jaar 2018 c.q. Best Online Performance 2018) worden, net als de awards voor de suppliers, uitgereikt op 4 september tijdens de Night of the PromZ, het feestelijke diner na afloop van de eerste beursdag van De Leveranciersdagen in Expo Houten . Dan worden ook de Publieksprijzen voor distributeurs uitgereikt.

Suppliers

Er zijn 5 suppliers genomineerd in de categorie generalisten. In alfabetische volgorde zijn dat Clipper, Giving Europe, midocean, PF Concept en Xindao. In de categorie specialisten zijn er tien nominaties. In alfabetische volgorde zijn dat Araco, BQS, Buttonboss Group, Deonet, Interall, Intraco, New Wave, Prodir, PSL Europe en The Gift.

Jury en criteria

De vakjury die de suppliers nomineerde bestond uit Martin de Winter (Hokra), Cor van Engelenhoven (Maxilia), Lisa Schildwacht (Zaakado), Ton Löbker (Compacon) en Joop van Veelen (PPP/ProComm Partners), Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal Uitgevers). De jury hanteerde criteria als assortiment, betrouwbaarheid/flexibiliteit, (marketing)ondersteuning ten behoeve van distributeurs, online/offline zichtbaarheid, creativiteit, aandacht voor duurzaamheid/MVO, kennis, advies en inspanningen om het vak verder te professionaliseren.

Distributeurs

De 15 genomineerde full service leveranciers (distributeurs) zijn in alfabetische volgorde: BeGlobal, Bovi, Compacon, Gemaco, Hokra, Interimage, Keiretsu, Loyalty Makers, Promo.nl, Robitex, Team Jos!, Webo Promotion, WOT!, XL Concept en Zaakado. De 10 genomineerde internetleveranciers (distributeurs) zijn in alfabetische volgorde: AllGifts, IGO, Main Sales Europe, Maxilia, MultiGift, PinkCube, PremiumGids, Promostore, Relatiegeschenken.nl en Van Helden.
In de vakjury die de distributeurs nomineerde zaten Jesse Wattimury (Giving Europe), Jeroen Koekoek (promocat.nl), Tom de Kleyn (Prodir), Michel Hofsté (Araco Int.), Bob Heerius (PPP/Xindao) Karin Schaper (PromZ) en John Swaab (Het Portaal).
Criteria die deze jury hanteerde bij het nomineren van distributeurs waren o.a. creativiteit en vakkennis, advies richting eindklant, presentatie (on en offline), aandacht voor duurzaamheid en MVO, gebruiksgemak en de mate waarin de distributeur bijdraagt aan professionalisering en het aanzien van het vak met name bij de eindklant.

Stem mee!

Binnenkort krijgen suppliers en distributeurs een uitnodiging om hun stem(men) uit te brengen op hun favorieten in beide categorieën. Hun stemmen bepalen mede welke bedrijven de vakprijzen gaan winnen. Hetzelfde geldt voor de eindklanten wat betreft full service en online distributeurs. De stemmen van de jury’s leggen het meeste gewicht in de schaal. Bij de suppliers tellen de stemmen van de distributeurs mee voor 35% en die van de vakjury voor 65%. Bij de distributeurs tellen de stemmen van de vakjury voor 50%, die van de suppliers voor 25%, de stemmen van de eindklanten tellen ook voor 25% mee in het eindoordeel

Outstanding performance

De awards voor Supplier of the Year, Leverancier van het Jaar en Best Online Performance zijn een initiatief van PromZ/Het Portaal dat wordt ondersteund door branchevereniging PPP. Deze vakprijzen voor ‘outstanding performance’ van bedrijven in de promotionele productenbranche worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt. De award-uitreiking vindt plaats in Expo Houten op 4 september.

suppliersjury 2018

distributeursjury 2018

Foto’s van de distributeursjury en de suppliersjury (Michel Hofsté en Cor van Engelenhoven ontbreken op de foto).