Nog meer recalls! - PromZ Vak

Nog meer recalls!

Pennen van de Koninklijke Marechaussee en rietjes van Fristi zijn terug gehaald. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ook gerenommeerde suppliers en distributors kunnen er zo maar mee te maken krijgen. Scherp blijven is het devies.

Zwaailicht-pennen
De Koninklijke Marechaussee bestelde 40.000 zwaailicht-pennen, zo genoemd omdat op het uiteinde van de pen een bolletje met flitslampje zit. Dit bolletje bleek te kunnen loslaten en te kunnen scheuren, wat een gevaar kon opleveren voor mensen die op de pen zouden kauwen.
Lensen Toppoint, leverancier van de pennen, waarschuwde in het AD en de Telegraaf dat de pennen onveilig konden zijn en riep op de pen weg te gooien.
De Koninklijke Marechaussee is een klant van Novelties. Duizenden pennen waren al uitgedeeld, o.a. op de Marinedagen in Den Helder. Voor zover bekend zijn er geen ongelukken gebeurd. ‘Novelties treft geen blaam,’ aldus Bas Lensen (Lensen Toppoint). Hij stelt dat onderzocht wordt waar en bij wie de fout ligt om herhaling te kunnen voorkomen.

Superslurper rietjes
In juli haalde FrieslandCampina Benelux naar aanleiding van een advies van de nVWA uit voorzorg de zogenoemde ‘super slurper’ rietjes, die gratis waren geleverd bij Fristi six-packs, met onmiddellijke ingang uit de verkoop. Consumenten die de ‘super slurper’ rietjes in huis hadden, werd aangeraden deze niet meer te gebruiken, kinderen er niet meer mee te laten spelen en de ‘super slurper’ rietjes weg te gooien. Het transparante kunststof koppelstukje, dat was bevestigd aan de ‘super slurper’, zou los kunnen raken en in de keel terecht kunnen komen. Alpha Impex was de leverancier van de rietjes. Naar verluidt zouden er op het moment van de recall zo’n anderhalf miljoen pakjes Fristi met superslurpers in omloop zijn geweest.

Controles en testen
Jean van Waes van Alpha Impex, dat de rietjes zelf heeft geïmporteerd: ‘Tijdens de productie zijn controles uitgevoerd en de testrapporten van twee onafhankelijke internationaal erkende testlaboratoria, die hebben getest voor drinkgerei alsook voor speelgoed, waren oké op alle resultaten. Toch is een rietje met koppelstukje gevonden dat niet voldeed aan de gestelde trekkrachteisen waarbij het koppelstukje mogelijk los kon komen van het rietje. Op dit moment is er in samenwerking met FrieslandCampina, Alpha Impex en de fabriek een onderzoek gestart naar de oorzaak.’

Wie op de hoogte wil blijven van recalls (vooral in de retail) kan kijken op www.vwa.nl (onder ‘waarschuwingen’) en www.productwaarschuwing.nl .

slurprietje" src="http://www.promz.nl/uploads/pagetree/images/1e755a07d6207f6e393f1c1959bc6126.jpg" style="" /></p>
<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on the_content --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on the_content --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on the_content --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on the_content --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on the_content --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://promzvak.nl/nl/nog-meer-recalls/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on the_content -->
		
	</div><!-- .entry-content -->

	<footer class="entry-footer">

		
	</footer><!-- .entry-footer -->

</article><!-- #post-## -->
				
				<!-- Related Posts -->

								
			</main><!-- #main -->

		</div><!-- #primary -->

		<!-- Do the right sidebar check -->
					
			
				
<div class="col-md-4 widget-area" id="right-sidebar" role="complementary">
	<aside id="social_widget-3" class="widget widget_social_widget"><div class="social-container"><a href="mailto:promz@hetportaal.com" target="_blank"><span class="social-icon-email" aria-hidden="true"></span></a><a href="https://nl.pinterest.com/promzpins/" target="_blank"><span class="social-icon-pinterest" aria-hidden="true"></span></a><a href="https://www.facebook.com/promzmagazine" target="_blank"><span class="social-icon-facebook" aria-hidden="true"></span></a><a href="https://twitter.com/PromZTweetZ" target="_blank"><span class="social-icon-twitter" aria-hidden="true"></span></a><a href="https://www.youtube.com/channel/UCwJ9448pw0RxzLj8f9ovvQA" target="_blank"><span class="social-icon-youtube" aria-hidden="true"></span></a></div></aside><aside id="custom_html-4" class="widget_text widget widget_custom_html"><h3 class="widget-title">#AdvertZ</h3><div class="textwidget custom-html-widget"><div id="bsa-block-300--125" class="bsaProContainerNew bsaProContainer-262 bsa-block-300--125 bsa-pro-col-1" style="display: block !important"><div class="bsaProItems bsaGridNoGutter " style="background-color:"><div class="bsaProItem bsaReset" data-animation="none" 
style="opacity:1"><div class="bsaProItemInner" style="background-color:"><div class="bsaProItemInner__thumb"><div class="bsaProAnimateThumb"><a class="bsaProItem__url" href="https://promz.nl/ordering_form/?sid=262&bsa_pro_id=129&bsa_pro_url=1" target="_blank" rel="noopener"><div class="bsaProItemInner__img" style="height: 125px; background-image: url('https://hetportaal.com/wp-content/uploads/bsa-pro-upload/1528298602-choco-paradijs-300x125.jpg')"></div></a></div></div></div></div></div></div><script>
			(function($){
				$(document).ready(function(){
					function bsaProResize() {
						var sid = "262";
						var object = $(".bsaProContainer-" + sid);
						var imageThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__img");
						var animateThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProAnimateThumb");
						var innerThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__thumb");
						var parentWidth = "300";
						var parentHeight = "125";
						var objectWidth = object.parent().outerWidth();
	//					var objectWidth = object.width();
						if ( objectWidth <= parentWidth ) {
							var scale = objectWidth / parentWidth;
							if ( objectWidth > 0 && objectWidth !== 100 && scale > 0 ) {
								animateThumb.height(parentHeight * scale);
								innerThumb.height(parentHeight * scale);
								imageThumb.height(parentHeight * scale);
	//							object.height(parentHeight * scale);
							} else {
								animateThumb.height(parentHeight);
								innerThumb.height(parentHeight);
								imageThumb.height(parentHeight);
	//							object.height(parentHeight);
							}
						} else {
							animateThumb.height(parentHeight);
							innerThumb.height(parentHeight);
							imageThumb.height(parentHeight);
	//						object.height(parentHeight);
						}
					}
					bsaProResize();
					$(window).resize(function(){
						bsaProResize();
					});
				});
			})(jQuery);
		</script>						<script>
							(function ($) {
								var bsaProContainer = $( 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeIn(); }, number_show_ads * 1000); } if ( number_hide_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeOut(); }, number_hide_ads * 1000); } })(jQuery);