Nieuw sustainable gift concept: treebytree - PromZ Vak

Nieuw sustainable gift concept: treebytree

Wanneer twee ‘oudgedienden’ uit de branche een nieuw concept introduceren moet het haast wel iets bijzonders zijn. En na een gesprek van ruim een uur was ik dan ook behoorlijk onder de indruk.

Diederik van Styrum en Ton Löbker

Diederik van Styrum en Ton Löbker beginnen samen met Dirk Bijl de Vroe (die de dagelijkse leiding zal hebben) het bedrijf treebytree. Een social enterprise met een nieuw gift concept, dat in alles afwijkt van wat er al op de markt is. Natuurlijk hebben ze gekeken naar bestaande concepten als Earth Today, dat recentelijk negatief in het nieuws kwam bij Jinek. Maar treebytree is wezenlijk anders opgezet.

Het concept is simpelweg dat je als bedrijf een beleving kunt geven aan je personeel of je relaties. Die beleving is het  terugbrengen van bomen in Afrika.  Maar het terugbrengen an sich is niet de beleving, alles eromheen wel.

Sustainable gift die blijft groeien

Je krijgt als ontvanger de exacte locatie van de boom, wat het effect is voor de lokale bevolking en onze planeet (zoals CO2 compensatie). En op gezette tijden informatie over de groei van je boom, de omgeving, de biodiversiteit en ga zo maar door. Een 100% sustainable gift die blijft groeien.

Bovendien wordt dit digitale concept exclusief verkocht via distributeurs, die gewoon een goede marge krijgen. De uitvoering wordt gedaan door Justdiggit, waar Diederik al meer dan drie jaar als vrijwilliger bij betrokken is.

De Leveranciersdagen

In de eerstvolgende PromZ Vak een uitgebreid interview met Diederik en Ton over treebytree. Kun je niet wachten en wil je weten of dit concept iets voor jou als distributeur is? Kom dan naar De Leveranciersdagen op 7 en 8 september waar treebytree staat op standnummer 476.