Nieuw inkoopplatform ondersteunt de promotionele productenbranche - PromZ Vak

Nieuw inkoopplatform ondersteunt de promotionele productenbranche

PromZ Portaal is een nieuw initiatief van Het Portaal Uitgevers, ondersteund door het PPP. Het gaat hier om een online platform waar suppliers en distributeurs snel en doeltreffend de bedrijven kunnen vinden met passende producten en diensten die zij nodig hebben voor hun bedrijfsvoering.

‘Als uitgever van vakbladen, beurzen en online media in de promotionele productenindustrie kennen we onze klanten en hun business. We weten ook dat onze klanten zich vooral met hun core business bezig willen houden,’ aldus John Swaab (Het Portaal). ‘Daarom hebben we, ondersteund door brancheorganisatie PPP, het inkoopplatform PromZ Portaal opgezet. Dat is een digitaal platform met alle belangrijke
(toe)leveranciers die suppliers en distributeurs nodig hebben om hun zaak te kunnen runnen. Van ons medium PromZ tot een kantoorartikelenleverancier, van een verzekeraar tot een logistieke partij,’ vervolgt hij.

Scherpe prijs
‘Op PromZ Portaal vinden suppliers en distributeurs snel en eenvoudig de producten of diensten die ze nodig hebben. En uiteraard voor een scherpe prijs. Zo willen wij onze relaties ondersteunen en, vanzelfsprekend, ook nog meer aan ons binden,’ vertelt Swaab. ‘Met PromZ Portaal nemen we ze een hoop ‘uitzoekwerk’ uit handen. En dat scheelt tijd. Op frequente basis evalueren we de bedrijven die als preferred suppliers in PromZ Portaal zijn opgenomen. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit hoog blijft en de prijs laag. Met PromZ Portaal besparen we onze relaties dus niet alleen tijd, maar vooral ook geld,’ licht Swaab toe.
‘Bij tests die we in de opstartfase samen met een aantal suppliers en distributeurs hebben uitgevoerd, hebben we vastgesteld dat op zaken als verzekeringen en transport enorme financiële voordelen kunnen worden behaald met de grote partners in het collectief PromZ Portaal.’

Grote getallen
Swaab: ‘De bedrijven die wij geselecteerd hebben, kennen de promotionele productenbusiness en leveren prima diensten of producten tegen een scherpe prijs. Dat is de macht van de grote getallen. Wij kopen immers groot in. Alle bedrijven die deelnemen staan garant voor de kwaliteit en zijn leiders in hun specifieke segment.’

Een greep uit de bedrijven van PromZ Portaal: Damco, DHL, Desk VGO Groep, Nedasco Verzekeringen, Spies & Spreken, Argo Adviesgroep. Touch Travel.nl, BBPO Cloud Communictaion en – natuurlijk – PromZ zelf.

Log-in
Deelnemers krijgen een log-in op het PromZ Portaal platform, zodra ze zich hebben ingeschreven op promzportaal.com. Hiermee kunnen ze direct een offerte opvragen bij de preferred suppliers die voor PromZ Portaal zijn geselecteerd. Binnen korte tijd ontvangen ze die offerte of wordt er desgewenst persoonlijk contact opgenomen.
De kosten voor deelname aan PromZ Platform bedragen honderd euro per jaar. PPP-leden mogen het eerste jaar kosteloos deelnemen en krijgen 50% korting in de daaropvolgende jaren.

Inl. John Swaab, 075-6475747.