Karin Schaper: 20 jaar onafhankelijke spreekbuis van het vak - Promzvak
Karin Schaper

Karin Schaper: 20 jaar onafhankelijke spreekbuis van het vak

Karin Schaper neemt na 20 jaar afscheid als hoofdredacteur van PromZ Magazine en PromZ Vak. Zij wordt opgevolgd door Peter van Gestel.
Karin Schaper begon als journalist bij Adformatie (dat mede door haar vader werd opgericht) en werd vervolgens hoofdredacteur bij Incentive. Vervolgens was ze mede-initiatiefnemer van de vakbladen PromZ Magazine en PromZ Vak, waar ze nu per 1 januari 2020 afscheid van neemt.

Door steevast te hameren op professionalisering van het vak, heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de promotionele producten branche en de toegenomen waardering voor het medium als marketing- en communicatie-instrument. De strikte scheiding die ze aanbracht tussen redactie en commercie zorgde voor zowel boze als blije gezichten. Maar één ding is zeker, het zette de bladen als onafhankelijk en professioneel op de kaart, wat lof oogstte bij beleid- en opiniemakers uit het vak.

Haar taken worden overgenomen door Peter van Gestel, die met Karin heeft samengewerkt toen ze nog hoofdredacteur van Incentive was. Het komende jaar zal ze hem nog adviseren, dus ze blijft voorlopig nog aan de bladen verbonden. Eigenaar van Uitgeverij Het Portaal John Swaab is Karin Schaper dankbaar voor haar grote bijdrage aan de magazines.