Jurjen overgenomen door Staat & Co - PromZ Vak

Jurjen overgenomen door Staat & Co

Staat & Co BusinessGifts uit Meppel heeft op 1 november jl de activiteiten overgenomen van Jurjen Relatiegeschenken uit Leeuwarden. ‘Door deze overname ontstaat een bedrijf dat veruit het grootste relatiegeschenkenbedrijf van Noord Nederland is,’ aldus Hans van der Ouw van Staat & Co.

Jurjen Relatiegeschenken, voorheen bekend als Jurjen de Vries, werd opgericht in 1955. Van 2001 tot 2005 was Bert Finke er al werkzaam, om in 2009 er weer terug te komen als directeur en eigenaar. Hij besloot onlangs Jurjen Relatiegeschenken te verkopen (evenals zijn activiteiten in zijn andere bedrijven). Finke: ‘Het werd gewoon weer tijd voor iets anders. Wat ik ga doen weet ik nog niet, wellicht wordt het iets in de internationale handel.’

Mensen mee naar Meppel
De commerciële medewerkers van Jurjen zijn inmiddels in de vestiging van Staat & Co in Meppel operationeel. Finke: ‘Dat was een eis van mij, al was het maar omdat de mensen in grote mate het bedrijf maken. Bovendien, Meppel is redelijk in de buurt van Leeuwarden, en de historie, het soort klanten en activiteiten van Staat & Co en Jurjen komen overeen.’ Integratie van de bedrijven zal slechts gedeeltelijk plaatsvinden omdat het ‘merk’ Jurjen nog steeds een krachtige naam is,’ stelt Hans van der Ouw (Staat & Co) in zijn persbericht. Jurjen maakte o.a. naam als leverancier van de Rabobanken en custom made textiel en pluchen producten.

Staat & Co, dat al in 1947 is opgericht, is een van de grondleggers van IGC Global Promotions, een netwerk van 54 promotionele bedrijven wereldwijd. Hierdoor staat Staat & Co in contact met meer dan 1500 collega’s die tezamen grote accounts zoals Bayer, FrieslandCampina, L’Oréal en Booking.com bedienen, aldus Van der Ouw.