Interall Group exclusief partner Plastic Bank - PromZ Vak
Interall Group exclusief partner Plastic Bank

Interall Group exclusief partner Plastic Bank

Interall Group is wereldwijd de exclusieve promotionele partner geworden van Plastic Bank. Door het bijzondere label ’Social Plastic’ van Plastic Bank is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan het opruimen van de plastic soep, aldus Maurice Stoevenbeld van Interall.

Plastic Bank is een internationale organisatie die van plastic afval een bron van inkomsten maakt voor mensen in ontwikkelingslanden. Van al dit plastic afval worden weer producten gemaakt (rPET), en die mogen het label ’Social Plastic’ voeren.
Stoevenbeld: “Bedrijven die deze rPET producten aankopen kunnen zodoende dit label en de story van Plastic Bank promoten en proactief ondersteunen in alle communicatie uitingen. Alle rPET producten in de WOW! sustainable gift collection van Interall Group zorgen voor minder plastic, minder afval en minder armoede. De komende maanden zullen we vele rPET ‘Social Plastic’ producten lanceren, zoals caps, paraplu’s, tassen, pennen, waterflesjes.”

Sociale onderneming

Stoevenbeld: “Plastic Bank is een Canadees bedrijf, een sociale onderneming, dat plastic afval recyclet. Oprichters David Katz en Shaun Frankson willen met hun bedrijf enerzijds het milieuprobleem van de plastic afvalberg aanpakken, anderzijds gelegenheid bieden voor inwoners van ontwikkelingslanden om wat extra te verdienen. Ze bedachten een systeem waarbij deze mensen plastic verzamelen en inleveren bij een Plastic Bank en daarvoor een behoorlijke vergoeding (boven de marktprijs) ontvangen’. Het afvalplastic wordt vervolgens naar westerse landen verscheept waar het wordt hergebruikt.”