Inside Sales Representative Benelux (Fulltime) - Promzvak

Inside Sales Representative Benelux (Fulltime)

Wil jij werken in een internationale organisatie die promotionele producten op de markt brengt? Krijg  je energie van het optimaal ondersteunen van onze verschillende klanten? Wil je werken in een leuk team met veel dynamiek op de werkvloer en een resultaatgerichte mentaliteit? Dan weet ik zeker dat  je je hier thuis zult voelen!

5 redenen waarom deze functie perfect bij jou past!

• Je bent opgeleid tot een MBO+ niveau in (bij voorkeur) een commerciële richting.
• Je taalvaardigheid in het Nederlands en Engels is uitstekend en je bent niet bang om dat te tonen. Als je ook nog een andere buitenlandse taal spreekt zoals Frans, is dat helemaal geweldig.
• Je hebt kennis van MS Office en enige ervaring met SAP (of we leren het je gewoon!)
• Je wordt omschreven als proactief, klantgericht, servicegericht en niet bang om de telefoon te pakken.
• Je bent flexibel maar begint liever direct met deze nieuwe uitdaging. Dat begrijp ik volkomen, lees snel  verder en zend je sollicitatie in!

Uiteraard belonen we je graag voor het harde werken:

Je komt terecht in een internationale en vooral platte organisatie waar je samen met een jong en ambitieus team de Benelux klantengroep van midocean optimaal gaat ondersteunen. En als beloning voor het harde  werken ontvang je naast je salaris ook een bonus, 28 vakantiedagen, een persoonlijk stimuleringsbudget en elke dag vers fruit en de mogelijkheid om te sporten in onze eigen gym! Daarbij is het ook nog mogelijk,  wanneer je met het OV komt, te reizen op je eigen midocean-fiets!


Geïnteresseerd? Lees snel verder en maak kennis met midocean en de afdeling!

Wie zijn wij?

midocean is de toonaangevende groothandel op de Europese markt voor promotionele producten, textiel en  relatiegeschenken. Meer dan 10.000 distributeurs wereldwijd vertrouwen op midocean om hun
gepersonaliseerde boodschap naar hun klanten te sturen. Met voortdurende innovatie zorgen we ervoor dat onze producten en processen kosteneffectief, snel en duurzaam zijn.

Over de afdeling: Als Inside Sales Representative bij midocean werk je binnen een gezellig en divers team van zo’n 20 collega’s. De verkoopafdeling Benelux is verantwoordelijk voor de Nederlandse, Belgische en
Luxemburgse klanten. Je collega’s en jij helpen hen van A tot Z met hun bestelling, zowel simpel en complex. Samen bieden jullie onze klanten elke dag weer de beste service.

A day in the life:

De dag begint met een lekker kopje koffie terwijl je de computer opstart voor een dag vol werk. Een van de klanten stuurt je een mailtje met een vraag over de verschillende printtechnieken, je helpt hen met je advies om de beste opties voor hun specifieke producten te vinden. Daarna bereid je een offerte voor en stuur je deze ter goedkeuring naar de klant. Zodra de beslissingen zijn genomen, help je de klant van het begin tot het einde met zijn bestelling, want jij bent ook degene die contact heeft met onze collega’s in de drukkerij in Polen en in Hong Kong.

Na een lekkere, gezonde lunch in het bedrijfsrestaurant heb je genoeg energie om complexere zaken, zoals klachten, af te handelen. Er ging iets mis met een bestelling van de website, de klant bestelde rode lanyards met een wit logo, maar kreeg witte lanyards met een rood logo. Het is aan jou om dit tot een goed einde te brengen. Je belt de klant en zorgt ervoor dat de logistieke afdeling weet waar de verkeerde bestelling moet worden opgehaald zodat dat de klant alsnog de juiste order binnenkrijgt. Door de sterke relaties die je met hen hebt opgebouwd, is het probleem eenvoudig opgelost met als resultaat een tevreden klant.

Aan het eind van de dag heb je de tijd genomen om contact op te nemen met de accountmanager. Die is veel onderweg en heeft behoefte aan allerlei informatie over lopende orders, voorraad en andere verkoop
gerelateerde zaken die jij kan beantwoorden dankzij de diverse systemen die je de hele dag monitort.

Als Verkoop Medewerker Binnendienst ( Inside Sales Representative) van midocean sta je dus in nauw contact
met internationale klanten en collega’s van onze print- en logistieke afdelingen, zowel telefonisch als per email, om een optimale, tijdige en accurate service te garanderen.

Werken bij midocean, hoe is dat?

Bij midocean zijn de lijnen kort; het ene moment zit je aan de telefoon met een collega van een andere afdeling en het volgende moment loop je langs bij je leidinggevende met een vraag. Dit maakt jouw werk en dat van anderen een stuk makkelijker! Door het informele karakter en de platte organisatie van midocean weet je snel bij wie je terecht kunt met bepaalde vragen. Je wordt gestimuleerd om zelfstandig te zijn en je eigen weg te vinden.

midocean is een internationale organisatie en dat zie je terug op de werkvloer; op ons hoofdkantoor zijn meer
dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigd! Dit zorgt voor een toegankelijke en dynamische sfeer waarin je veel
van elkaar kunt leren.

Kortom: Stay curious, have courage, be passionate and make a difference!

Jouw sollicitatieproces:

Je solliciteert: Je stuurt je CV vol werkervaring en een motivatie waar we geen nee tegen
kunnen zeggen naar HR@midocean.com. We bekijken je sollicitatie zorgvuldig, binnen twee weken weet je of je op
gesprek kan komen.

De eerste ontmoeting: Laten we elkaar eens leren kennen!

Het vervolggesprek: Enthousiast na het eerste gesprek? Dan gaan we in een tweede gesprek
meer op de inhoud in. We lichten graag de functie en het team toe.

Contractvoorstel: We doen je een aanbod dat je niet kan weigeren!

WELKOM BIJ MIDOCEAN: We zetten een krabbel onder het contract en heten je van harte welkom bij
midocean.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over de functie, de organisatie of de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met onze sales
offfice manager Astrid Lans – van Koldenhoven, door te mailen naar lansa@midocean.com.