IGO meest bekende distributeur - Promzvak

IGO meest bekende distributeur

Vraag een paar honderd opdrachtgevers om spontaan namen van distributeurs te noemen en er ontstaat een lijst met honderden verschillende namen. Het vaakst wordt IGO genoemd, gevolgd door respectievelijk WOT-P, Van Helden en BeGlobal op nummer 4.

De Makro is het bekendst waar het gaat om kerstpakketten. Dit blijkt uit het onlangs gehouden PromZ Opdrachtgeversonderzoek, uitgevoerd onder 243 opdrachtgevers door marktonderzoekbureau One Question.
In de komende uitgave van PromZ Magazine vindt u meer uitkomsten van dit jaarlijkse onderzoek onder het bedrijfsleven, evenals in PromZ Vak nr 4 van dit jaar. In die PromZ Vak berichten we ook uitvoerig over de gegevens die naar voren komen uit het PromZ Distributeursonderzoek van dit jaar.

Tegenvallers
Een groot aantal opdrachtgevers geeft aan nog niet te weten met welke leverancier(s) ze in 2014 gaan werken. En als opdrachtgevers zich oriënteren op nieuwe leveranciers gaat het ze vooral om de vraag of ze een brede keuze in vooral ‘originele’ producten bieden tegen een redelijke prijs. Maar er is meer voor nodig om het werkelijk tot een breuk met de vorige leverancier te laten komen. Dan blijkt dat er vaak ook op het relationele vlak het een en ander mis is gegaan: de geboden service valt tegen of er zijn problemen in de contacten met de accountmanager van de leverancier.

Prijs
Bovendien blijkt dat bij een daadwerkelijke leverancierswissel de prijs toch een wat belangrijkere rol speelt dan men als opdrachtgever eerder aangaf. Leveranciers die goed contact houden met hun opdrachtgevers, veel service bieden, redelijke prijzen berekenen en een origineel en breed assortiment producten bieden, zullen meestal wel kunnen rekenen op continuering van de relatie die ze met hun opdrachtgevers hebben.

Specialisten
Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de opdrachtgevers promotionele producten inkoopt bij de gespecialiseerde premiumleveranciers. Hun rol is voor die opdrachtgevers in 2013 evenals in 2012 verder toegenomen, zeggen deze opdrachtgevers.