HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2021 - PromZ Vak

HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2021

6 tot 17 oktober stond in het teken van de Kinderboekenweek, die in tegenstelling tot de algemene Boekenweek altijd in oktober plaatsvindt. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels, bij besteding van minimaal €12,50 aan kinderboeken, het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Het is een bijzondere traditie die teruggaat tot in de jaren ’60.

Worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 stond in het teken van Worden wat je wil, waarbij kinderen alle beroepen konden worden die ze wilden en alvast konden dromen over later. Kinderboeken rondom beroepen stonden dus centraal.

Kinderboekenweekgeschenk 2021

Het kinderboekenweekgeschenk is een jaarlijkse uitgave van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Zij vragen ieder jaar aan een schrijver / schrijfster van kinderboeken of hij (of zij) het Kinderboekenweekgeschenk wil schrijven. En er is ook nog een speciaal boek voor kleuters: het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk van 2021. ‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee bovenkom in het diepe.’ Aldus Bette Westera toen zij werd gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk van 2021 te schrijven.

KBW-geschenk - Kinderboekenweekgeschenk 2021

Het Kinderboekenweekgeschenk 2021: Tiril en de Toverdrank

Prentenboek 2021- Kinderboekenweekgeschenk

Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2021: Dromer