Goud voor Gemaco - Promzvak

Goud voor Gemaco

Gemaco is de eerste winnaar van de Belgische award Product Media Advisor of the Year. Gemaco kreeg de award tijdens de PSI-vakbeurs in Düsseldorf uit handen van Michael Freter, managing director van PSI.
 

De vakjury noemde Gemaco, opgericht in 1994, een voorbeeld voor de Belgische product media-sector (promotionele productensector) vanwege de professionele aanpak en de internationale expansie. Het zilver ging naar Van Bavel Premium & Gifts, inmiddels met Michel Van Bavel als ceo in handen van de derde generatie. Brons was er voor Sky-O, een redelijk jong bedrijf opgericht in 2012 door een trio van drie professionals die al meerdere jaren ervaring opgedaan hebben in de product media-sector. Pronel kreeg een extra vermelding: de award voor de meeste publieksstemmen. Net als bij de awards in Nederland kon, naast de vakjury, ook het publiek een stem voor een van de genomineerden uitbrengen. De publieksstem telde in de uiteindelijke jurybeslissing voor twee stemmen.

Initiatief
De Product Media Advisor Award of the Year is een initiatief van Promo-Biss, een uitgave van Het Portaal, in samenwerking met de Belgian Association of Promotional Products – BAPP. De vakjury bestond uit Axel Debruyne (voorzitter BAPP), Erich Cormann (manager BAPP), Jean Hermans (Texet), Serge Mertens (PF Concept), John Swaab (Het Portaal Uitgevers) en Ad van Poppel (hoofdredacteur Promo-Biss).