Gezinnen besteden 448 euro aan kerst - PromZ Vak

Gezinnen besteden 448 euro aan kerst

Nederlandse huishoudens geven gemiddeld 448 euro uit aan de komende kerstdagen. Het geld gaat op aan cadeaus, eten, reizen en kerstversiering.

De totale gezinsuitgaven in de weken voor de kerstdagen in Nederland stijgen dit jaar met 1,2 procent. Van de 448 euro gaat ruim 50 procent op aan cadeaus zoals kleding, speelgoed en gadgets, het laagste percentage van alle landen. Britten, Noren en Denemarken spenderen meer aan presentjes onder de kerstboom, rond de 60 procent van de totale uitgaven, aldus een onderzoek in opdracht van vergelijkingswebsite Kelkoo

Eten & drinken
Nederlanders spenderen relatief weinig aan nieuwe kerstversiering. Liever geven ze hun geld uit aan het eten tijdens de kerstdagen. Men is van plan 36 procent van het totale budget aan eten en drinken op te maken, waarmee Nederlanders koploper zijn. Gemiddeld ligt het percentage op bijna 31 procent.

In het Verenigd Koninkrijk geven gezinnen het meest uit aan de viering van kerst, in totaal 784 euro. Nummer twee is Zweden, waar 648 euro wordt uitgetrokken voor het kerstfeest.