Fusie tussen Repeat en Bluechip - PromZ Vak

Fusie tussen Repeat en Bluechip

Bluechip en Repeat van Jean Louis Flier zijn gefuseerd en opereren in Nederland nu onder de naam Bluechip Netherlands. De Chinese organisatie Bluechip heeft al vestigingen in Hong Kong, Shenzen, Barcelona en Warschau.

Bluechip is een grote speler op de tailormade/sourcing markt. Als tailormade premiumspecialist worden internationale accounts zoals de De Agostini groep, De Lotto, Albert Heijn supermarkten, Vomar supermarkten, Gamma bouwmarkt, Disaronno, Tia Maria en Elan Skies bediend. Bluechip behoort tot de Sweda Groep, waar ook supplier PSL deel van uitmaakt.

Achterban

Jean Louis Flier, nu directeur Bluechip Netherlands: ‘Met de sterke achterban van Bluechip Hong Kong is het voor ons mogelijk geworden tegen lagere marges en betere betalingscondities te leveren aan onze klanten. Een positief model voor de klant en voor Bluechip. Wij kunnen hierdoor ondanks een lastige markt toch groeien.’

‘De concurrentie zal hier waarschijnlijk niet blij mee zijn, echter is het nu de tijd voor nieuwe businessmodellen. China komt steeds dichterbij. Dan kan je gaan samenwerken of concurreren. Wij kiezen voor samenwerking,’ aldus Flier.