Fortune Family B.V. neemt de activiteiten over van Paper Art - Promzvak

Fortune Family B.V. neemt de activiteiten over van Paper Art

Per 1 januari 2024 neemt Fortune Family B.V. uit Papendrecht de activiteiten over van Paper Art. Beiden zien kansen om off- en online kwaliteiten samen te voegen en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Onderdeel van Fortune Family is Fortune Factory, waaronder reeds diverse webshops vallen gericht op de (relatie)geschenkenmarkt. Paper Art is sinds 1985 fysiek in de markt aanwezig met verkooppunten op ca. 1.900 locaties binnen en buiten Nederland.

Gelegenheidskaartjes
Paper Art heeft naam gemaakt met gelegenheidskaartjes. Te vinden op de toonbank of in schap of molen bij bloemisterijen, tuincentra, benzinestations etc. Sinds enkele jaren is dit assortiment uitgebreid met bijzondere attenties voor speciale momenten zoals Valentijnsdag en Kerst en cadeau-artikelen voor verjaardag, Vader- en Moederdag etc. Mede door Corona (directe winkelsluiting) en de groei van de (online) concurrentie zag Paper Art de markt veranderen. Tevens werd de druk op de marges en posities in ‘schap en molen’ te groot. Er is flink geïnvesteerd in onder meer een online webshop en een online app. om het bestelproces te vereenvoudigen.

Frisse blik
Daniël Schechtl, sales director van Paper Art, voelt zich gelukkig met de overname. “Voor de familie was het geen eenvoudige beslissing. Mijn vader startte het bedrijf in 1985. Hij is inmiddels 77, maar heeft nog tot z’n 70ste doorgewerkt. In 2017 heb ik het met Martje kunnen overnemen. Na zes leuke jaren werd het tijd voor bezinning. Geloof me, een familiebedrijf vergt alles van je. Het belangrijkste is dat we Paper Art met deze overname een gezond toekomstperspectief bieden. Dit zijn we schatplichtig. Met veel vertrouwen dragen we het familiebedrijf dan ook over. Mijn vrouw Martje trekt zich op dit moment terug; ze wil meer tijd maken voor onze kinderen. Zelf heb ik me verbonden om – voor zolang als het nodig is – de overgang te begeleiden. Voorlopig kan ik wel even vooruit met de energie die Fortune Family inbrengt. Hun frisse kijk op deze markt en alle plannen die er liggen laten me echt uitzien naar deze nieuwe fase. Geweldig om onderdeel te kunnen uitmaken van de Family!”

“De overname van Paper Art past perfect in onze groeistrategie en stelt ons in staat om ons aanbod verder te versterken”, aldus Peter van Dommelen, Algemeen Directeur van Fortune Family B.V. “Paper Art heeft een indrukwekkende staat van dienst wat betreft hun duurzame kaarten en geschenken. Wij staan te trappelen om hun talent en knowhow te integreren in ons bedrijf.”

De directie van Paper Art zal worden gevoerd door Peter van Dommelen (uiterst links op de foto) en Erik Jan Gulden (2e van links) van Fortune Family. Rechts op de foto Daniël en Martje.