FLSK kiest voor flexibiliteit en duurzaamheid en verplaatst afwerking producten naar Duitsland - PromZ Vak
flsk

FLSK kiest voor flexibiliteit en duurzaamheid en verplaatst afwerking producten naar Duitsland

FLSK is een jong merk uit München dat verschillende soorten drinkflessen verkoopt. Het bedrijf heeft er de afgelopen jaren haar werk van gemaakt om van gewone dingen iets bijzonders te maken. Omdat de productie momenteel in China plaatsvindt en het bedrijf zich veel richt op duurzaamheid, heeft FLSK nagedacht over manieren om het productieproces duurzamer en flexibeler te maken. Het merk heeft er uiteindelijk voor gekozen om de afwerking van de populaire FLSK-drinkfles en CUP-beker naar Duitsland te verplaatsen.

Duurzame flessen en bekers
FLSK is zo’n acht jaar geleden ontstaan. Het begon allemaal met de FLSK-drinkfles, een dubbelwandige roestvrijstalen fles die dranken 18 uur warm en 24 uur koud houdt en vooral lekvrij is – zelfs met koolzuurhoudende dranken. Twee jaar geleden werd de CUP uitgebracht, een coffee to go-beker die koffie 3 uur lang warm houdt en ook absoluut lekvrij is. Beide producten zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en ontworpen om aan de hoogste normen te voldoen. De producten van FLSK worden gelaserd met logo’s van haar klanten. Bedrijven als BMW, Google maar ook Bayern München zijn dol op de producten als geschenk voor medewerkers en klanten. Als je de producten van FLSK dagelijks gebruikt, bespaar je veel plastic flessen en bekers en lever je een waardevolle bijdrage aan het milieu. ”Elke dag een beetje beter worden en bijdragen aan het plasticvrij maken van de planeet, dat is wat ons drijft”, aldus Kris Hoffmann-Dekorsy, verantwoordelijke voor de afdeling promotionele producten.

Nieuwe coatings
De flessen en bekers van FLSK worden momenteel gemaakt in China. Omdat de productie van roestvrij staal in Europa ongelooflijk duur is, blijft FLSK de vormstukken voor haar producten maken bij haar langetermijnpartners uit Azië. Wel heeft FLSK een nieuwe partner gevonden voor haar hoogwaardige coatings. ”Vanaf de herfst worden onze populaire FLSK-drinkfles en CUP-beker in Duitsland afgewerkt. Daarbij worden onze producten volledig opnieuw gecoat. In de toekomst zullen we zowel een keramische coating als een sterk verbeterde poedercoating aanbieden. Beide coatings zijn zeer hittebestendig en extreem slag- en krasvast. Met andere woorden: onze FLSK-drinkfles en CUP kunnen in de toekomst in de vaatwasser zonder de lak te beschadigen. Ook behoren bekraste flessen tot het verleden. Natuurlijk zijn de nieuwe coatings absoluut onschadelijk voor de gezondheid”, vertelt Kris enthousiast.

Flexibiliteit
Door de afwerking van de producten van FLSK naar Duitsland te verplaatsen, kan het bedrijf ook flexibeler optreden. Vanaf het najaar kan een speciale productie in de gewenste pantone met individuele gravure van de klant binnen 4 weken geleverd worden. En dit vanaf een afname van 1000 stuks. Op deze manier zal FLSK dus nog beter en sneller dan ooit de wensen en eisen van haar klanten kunnen realiseren.

Duurzame verpakkingen
”Ook zullen we nieuwe verpakkingen introduceren”, vertelt Kris. ”We hebben veel aandacht besteed aan het duurzamer maken van onze geschenkverpakkingen. Onze nieuwe verpakkingen zullen nu volledig boomvrij en composteerbaar zijn en bedrukt met onschadelijke inkt. Het populaire stoffen zakje “Buddy”, dat tot nu toe altijd bij de geschenkverpakkingen werd geleverd, zullen wij uit duurzaamheidsoverwegingen in de toekomst weglaten. Een krasbestendige FLSK of CUP heeft namelijk geen verdere bescherming nodig door een stoffen zakje.”