EPPA, ja of nee? - PromZ Vak

EPPA, ja of nee?

De meningen over het nut en de noodzaak van een sterke EPPA zijn verdeeld. Een harde dobber voor de nieuwe voorman – Thomas Hendriksen – van de Europese federatie van nationale brancheverenigingen van suppliers en distributeurs.

‘Als er een krachtige Europese branchevereniging zou komen waar je als distributeur lid van kan worden, dan zou ik sterk overwegen om me daarbij aan te sluiten. Dat kan EPPA zijn, maar dan moet die organisatie wel beter worden georganiseerd. In de huidige EPPA heb ik geen vertrouwen,’ vindt Erik de Beer van Main Sales.

‘Ik geloof niet dat een sterkere EPPA op dit moment realistisch is. Als bedrijven al niet eens lid worden van een nationale branchevereniging, dan doen ze dat zeker niet bij een Europese vereniging, die nog meer op afstand staat. Voorlopig denk ik dat we moeten streven naar sterke nationale brancheverenigingen,’ aldus Serge Mertens van PF Concept.

‘Er zijn nationale belangen en Europese belangen voor de branche. De Europese belangen kunnen het beste vanuit EPPA worden behartigd. Ik verwacht van de nieuwe voorzitter dat hij een strategisch plan maakt met een visie waaruit duidelijk wordt hoe de branche zijn belangen denkt te gaan verdedigen in Brussel. Een van de belangrijkste vragen is hoe de inkomstenpositie van EPPA versterkt kan worden,’ zegt Michel van Bavel, voorzitter van de Belgische BAPP.

Meer leden
In PromZ Vak nr 2 meer meningen over de EPPA en de plannen van Thomas Hendriksen. Nieuw is dat met ingang van zijn voorzitterschap meer organisaties lid kunnen worden van de EPPA dan alleen de nationale brancheorganisaties.