EPPA houdt zich stil! - PromZ Vak

EPPA houdt zich stil!

In de vorige nieuwsbrief van medio december 2014 meldden we dat Giving Europe per direct was gestopt met het financieel ondersteunen van de EPPA, de Europese brancheorganisatie voor promotionele producten. Navraag leert dat tot op heden Giving Europe hierop nog niets van de EPPA heeft vernomen.

Giving Europe is lid van de Supplier Steering Committee, die een paar jaar terug binnen de EPPA werd opgericht. De in deze commissie verenigde suppliers hebben in de loop der jaren veel geld bij elkaar gebracht voor het bekostigen van EPPA-projecten, zoals het CSR-certificaat. ‘Alleen al de opzet van deze certificaten heeft tonnen gekost en de verwachte inkomsten voor de EPPA uit de verkoop van de certificaten aan Europese distributeurs, zijn tot nog toe uitgebleven. Daarnaast vind ik dat de nationale brancheorganisaties financieel te weinig bijdragen,’ zei Stef van der Velde onder meer. Het zijn voor hem belangrijke redenen om het geld, dat Giving Europe nog bij de EPPA heeft uitstaan, nu terug te vorderen. Meer organisaties zouden dit voorbeeld volgen, naar verluidt ook de PSI.

Meningsverschillen
Na herhaaldelijk vragen om een reactie zegt Thomas Hendriksen namens de EPPA o.a.: ‘De EPPA moet, samen met de leden, leren hoe men met weinig middelen een effectieve brancheorganisatie exploiteert. Dat geeft altijd discussies en meningsverschillen. In dat licht moeten de reacties van Giving Europe en PSI gezien worden. Ik heb er echter vertrouwen in dat, als straks het bestuur van de EPPA aan de leden een degelijk plan voor de toekomst presenteert, en daarbij een goede propositie neerzet, deze beide organisaties dit zeker zullen steunen. De positieve basis van dit toekomstplan is reeds gelegd tijdens de PSI 2015.’