Distributeurs Onderzoek: 7,5% omzetgroei in 1e helft van dit jaar - PromZ Vak

Distributeurs Onderzoek: 7,5% omzetgroei in 1e helft van dit jaar

Leek het economisch tij in de eerste maanden van 2011 de goede kant uit te gaan, in de zomer van 2011 staan veel economische seinen toch weer op oranje of rood. Desondanks was er sprake van groei in de eerste helft van 2011.

Uit het in de zomer gehouden PromZ Vak Distributeurs Onderzoek over het eerste half jaar van dit jaar blijkt dat er per saldo sprake is van 7,5% omzetgroei in de eerste helft van 2011. Voor de tweede helft van 2011 verwacht men ook groei, maar die zal wel iets minder hoog zijn, niet onlogisch gezien alle economische berichten in de pers op het moment van ondervraging.

Groei zit vooral bij kleinere distributeurs

De 7,5% groei is een gemiddeld cijfer, waarbij de grotere distributeurs een zwaarder gewicht kregen dan de kleinere distributeurs. Het zijn juist de kleinere distributeurs die het vaakst een omzetgroei melden, bij de grotere distributeurs is vooral sprake van een lichtere groei of een gelijkblijvende omzet.  

Er waren niet alleen stijgers, maar ook dalers: meer dan de helft van de distributeurs, 55%, zag de omzet stijgen in de eerste helft van 2011, ruim 20% gaf aan dat er sprake was van een omzetdaling en ongeveer een kwart, 25%, realiseerde in de eerste helft van 2011 dezelfde omzet als in de eerste helft van 2010.

Alle uitkomsten van het PromZ Vak Distributeurs Onderzoek, dat ook o.m. vroeg naar tevredenheid over marges, goed- en slecht lopende productgroepen en verwachtingen ten aanzien van suppliers, vindt u in PromZ Vak nr 3, die binnenkort verschijnt.