Distributeurs langs de meetlat - PromZ Vak

Distributeurs langs de meetlat

Bij distributeurs van promotionele producten in Nederland is de kans op wanbetaling groter dan in een aantal andere mkb-branches. Dit meldt Graydon, dat net als vorig jaar op verzoek van PromZ Vak de kredietwaardigheid van het handelskanaal onder de loep heeft genomen.

In het algemeen stelt de leverancier van financiële bedrijfsinformatie dat we uit het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven kunnen opmaken dat de economie langzaam, maar zeker, herstelt. Toch is het gemiddelde betaalgedrag in Nederland met 41,5 dagen nog niet op het gewenste niveau.

‘Voor wat betreft distributeurs in de relatiegeschenkenbranche zien we dat de kans op wanbetaling, afgezet tegen een aantal andere branches, hoger is dan gemiddeld,’ aldus Frans van den Heuvel, manager research bij Graydon.

Van den Heuvel: ‘We kijken met veel spanning uit naar de eerste deponeringsgolf van de jaarcijfers van 2013, in de periode mei-juli van dit jaar, waarbij het economische herstel naar verwachting langzaam maar zeker zichtbaar is.’

Resultaten 1e kwartaal
In PromZ Vak nr 2, die in mei verschijnt, komen we uitgebreid terug op de solvabiliteit van de branche. In die editie doen we ook verslag van het PromZ Vak Distributeursonderzoek dat onder meer de resultaten van het eerste kwartaal van 2014 in kaart brengt en de verwachtingen voor de rest van dit jaar.