Distributeurs benutten adviesrol onvoldoende - PromZ Vak

Distributeurs benutten adviesrol onvoldoende

Meer inbreng van de distributeur kan bijdragen aan een grotere tevredenheid bij ontvangers van een kerstpakket. De distributeur is immers de expert, zeker ook waar het gaat om kerstpakketten en eindejaarsgeschenken.

Hij weet wat ontvangers wel en niet leuk vinden en waarderen. Hij kan opdrachtgevers helpen met het nagaan van de wensen van de ontvangers, tenminste dat zou hij als een goede adviseur moeten doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een flink aantal ontvangers niet of matig tevreden is met het kerstpakket,

Positie verstevigen

Driekwart van de opdrachtgevers is wel te spreken over de adviesrol van hun leveranciers van kerstpakketten en eindejaarsgeschenken, maar dat betekent ook dat een kwart dus niet zo tevreden is als zou moeten.

De adviesrol is ook vrij beperkt van omvang. Slechts een derde van de opdrachtgevers zegt dat de kwaliteit van het advies van hun leveranciers een criterium is dat men hanteert bij de selectie en evaluatie van hun leveranciers van kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. Ook op dit vlak kunnen ze hun positie nog aanzienlijk verstevigen.

Lees meer over het onderzoek Kerstpakketten en Eindejaarsgeschenken 2012 in PromZ Vak nr 3, die volgende week in de bus valt.