De expansiedrift van de Gemaco Group - PromZ Vak

De expansiedrift van de Gemaco Group

Door overnames en organische groei wil de Belgische Gemaco Group schaalgrootte creëren door heel Europa. Zo’n 10 landen staan op de verlanglijst.

Olivier Somers, ceo van de Gemaco Group, vertelt dat de Group 2011 afsluit met een omzet van ruim 40 miljoen euro. Elk jaar staat 10 procent groei in de planning. Zo’n 40 procent groei zal komen uit organische groei en zo’n 60 procent door acquisities.
‘Maar we nemen niet over om het overnemen. Het gaat immers niet om koekjesfabrieken met kant en klare recepten. Er moet een goede match zijn met onze creativiteit, professionaliteit en mentaliteit. Als zo’n partij niet voor handen is, zetten we zelf een vestiging op.’

7 distributeurs
De Gemaco Group is een holding waartoe zeven distributeurs behoren, verspreid over België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De groep zette in 2009 voet op Nederlandse bodem met de doorstart van Daneco. In 2010 volgde de overname van Trouvaille. Sinds het begin van dit jaar maakt Jos! Premiums & Gifts als zelfstandige werkmaatschappij deel uit van de Gemaco Group.

Lees meer in het interview met Olivier Somers en Jos Schröer (Jos!) in PromZ Vak nr 3, die binnenkort uitkomt.