CTCO Lyon een 'must see' - Promzvak

CTCO Lyon een ‘must see’

Wie nog niet naar de CTCO in Lyon geweest is, raad ik aan zijn of haar plannen voor volgend jaar bij te stellen. Dit is echt een interessante beurs aan het worden in onze branche, ook voor distributeurs uit Nederland. Daarvoor zijn genoeg redenen aan te wijzen. Zo is het een zeer complete beurs voor wat betreft aanbod. Van oorsprong was deze beurs vooral gericht op textiel, wat je zeker nog merkt gezien het grote aanbod van suppliers in promotioneel textiel en workwear. Maar inmiddels heeft een zeer groot aantal generalisten en specialisten de weg naar Lyon ook gevonden. Wanneer je kijkt naar het aanbod, dan is het grappig om te zien dat suppliers zich aanpassen aan de omgeving. Er zijn accentverschillen zichtbaar, als meer producten die bij de zomer passen. Maar ik zag ook producten die ik zowel in Duitsland als in Nederland nog niet eerder ben tegengekomen, waaronder een Franse producent van retro spelcomputers in een modern jasje en een zeer praktische telefoonhouder die je aan je beeldscherm kunt klemmen.

Naast de CTCO vindt tegelijkertijd de beurs CPrint plaats. En je kunt als distributeur dus ook deze beurs bezoeken. Dat is interessant omdat je hier veel veredeling toeleveranciers zult vinden met machines die ook in kleine oplagen kunnen produceren. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken, materialen, verpakkingsmogelijkheden etc. Beide beurzen zijn ruim van opzet en zeer creatief ingevuld. Daarmee bedoel ik dat er bijvoorbeeld gekozen is voor diagonale doorzichten en looplijnen. Zo op het eerste gezicht wellicht wat verwarrend (je bent het immers niet gewend), maar veel bezoekers vonden het zeer ‘verfrissend’. Groot voordeel is dat de bezoekers zich gelijkmatiger over de beursvloer verdelen en er dus geen opstoppingen zijn. Bijna alle standhouders doen zonder uitzondering hun best er iets moois van te maken.

Naast de beurs is er van alles te beleven in Lyon. Lyon is de culinaire hoofdstad van Frankrijk en in de geboortestad van Paul Bocuse vind je op elke hoek van de straat een geweldige eetgelegenheid. Kortom, de CTCO (in combinatie met CPrint) is echt een beurs om serieus in overweging te nemen voor komend jaar! In de komende PromZ Vak het verslag van het gesprek dat ik had met Pierre Mirlit, organisator van onder meer de CTCO.