Corona drukt stempel op BAPP-Networking-day - PromZ Vak
Corona drukt stempel op Bapp Networking Day

Corona drukt stempel op BAPP-Networking-day

Corona drukte zijn stempel op de jaarlijkse Networking-day van de Belgian Association of Promotional Products die op 9 september jl plaats in Groot-Bijgaarden had. De Belgische branche-organisatie moest zich daardoor noodgedwongen beperken in het aantal toegelaten bezoekers (distributeurs) en leveranciers. Desondanks blikt men tevreden op de dag terug.

De BAPP moest voor de jaarlijkse Networking-day het aantal bezoekers (leveranciers, distributeurs) en medewerkers onder de 200 houden om zich zo aan de heersende Covid-19 maatregelen te kunnen houden. En die regels hielden ook in dat mondmaskers verplicht waren. Bovendien voerde men een meting van de lichaamstemperatuur door en was er op vele plaatsen ontsmettende handgel voorzien.

Voor de editie 2020 (die twee weken later dan normaal georganiseerd werd) hadden zich 110 personen ingeschreven. Uiteindelijk kwamen er 85 bezoekers (enkele hadden wegens corona-vrees alsnog van een bezoek afgezien) en waren er 30 standhouders. Een groot verschil met andere jaren was ook dat veel distributeurs nu maar met één of twee personen aan de Networking Day deelnamen, terwijl zij anders in grotere getale kwamen. Vergeleken met andere jaren was er sprake van een halvering van het aantal bezoekers en van het aantal exposerende leveranciers. “Dat aantal staat niet in verhouding tot andere jaren,” aldus Erich Cormann, executive manager van de BAPP, “maar we zijn al blij dat ze er in deze omstandigheden waren.”

Hoog niveau

Erich Cormann wijst er ook op dat de Networking Day géén beurs is. “Je mag zo’n dag dan ook niet vergelijken met een beurs waar iedereen een uitgebreide collectie toont. De bedoeling was ook om een eerste keer na de lock-down de leveranciers en de distributeurs de mogelijkheid geven elkaar te zien. En dat op een veilige manier. Dat betekende één tafel en één persoon per bedrijf. We hebben de leveranciers gevraagd om zich te concentreren op hun voornaamste producten en nieuwigheden,” zegt hij.

Voor volgend jaar hoopt de BAPP dat er weer gewerkt kan worden als in de pré-coronatijden. In 2021 bestaat de sectorvereniging immers 20 jaar en wil men er een feesteditie van maken.