Circulaire textiellijn van Interall Group - Promzvak
Circulaire textiellijn van Interall Group

Circulaire textiellijn van Interall Group

Interall Group is voor de promotionele productenbranche een exclusieve samenwerking aangegaan met Schijvens confectiefabriek Hilvarenbeek voor de productie van de duurzame (circulaire) kledinglijn Wow.

Het gaat om textiel dat gemaakt is van garen van 30% reeds eerder gedragen textiel, 20% snijafval en 50% gerecycled pet-polyester. Van dit garen maakt Interall Group t-shirts en sweaters. Op voorraad ligt de kleur wit, maar andere kleuren en andere modellen (polo’s, polosweaters, jurkjes, blouses, schorten, kostuums, werkkleding, overalls, jacks en thermokleding) zijn ook te bestellen.

Footprint

Het is ook mogelijk is dat klanten oude shirts of bedrijfskleding inleveren bij Interall Group om te laten recyclen naar nieuwe shirts, blouses, poloshirts etc. “Het is dan een win-win: oude kleding/collectie hoeft niet afgevoerd en verbrand te worden, maar de eigen collectie wordt als input gebruikt voor de nieuwe kleding wat een grote milieuwinst oplevert. De footprint wordt zo enorm verminderd,” aldus Maurice Stoevenbeld van Interall Group.