Brandwijk vooruitstrevend op MVO-gebied - PromZ Vak

Brandwijk vooruitstrevend op MVO-gebied

Brandwijk Kerstpakketten en Promo.nl in Zaltbommel, beide onderdeel van Brandwijk Holding, hebben in juli van dit jaar het CO2-bewust certificaat niveau 3 ontvangen. Dit omdat zij o.a. via individuele en keteninitiatieven substantieel bijdragen aan de reductie van CO2.

Brandwijk, dat ook andere certificaten heeft inzake MVO, is als eerste in zijn branche gecertificeerd voor niveau 3 van de zogeheten Prestatieladder. Dit is een door ProRail ontwikkeld instrument om bedrijven te stimuleren de CO2 emissies inzichtelijk te maken en maatregelen te nemen om deze terug te dringen. Dick Brandwijk: ‘Het getuigt van goed ondernemerschap om aandacht te hebben voor CO2 reductie, goed voor het milieu en goed voor de onderneming. In die zin moet ondernemend Nederland nog wakker worden.’

Duurzame happening
Met 200 gasten had Brandwijk een ‘duurzame’ happening gemaakt van de uitreiking. Zo werden de gasten ontvangen door levende, mensgrote tulpen en verzorgde cateraar Albron duurzame hapjes. Na het welkomstwoord door presentator Reim Reimers (bekend van het tv-programma Herrie in het Hotel) werd het officiële gedeelte geopend door Han Looijen, loco burgemeester van Zaltbommel. Daarna sprak Wim Lageweg, directeur MVO Nederland, de aanwezigen toe. Annemiek Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland, reikte het CO2 certificaat uit aan het echtpaar Dick en Pieta Brandwijk.

De gasten kregen in ‘de wereld van Brandwijk’ ook de nieuwe collectie gepresenteerd. In de showrooms heeft Brandwijk zijn assortiment opgebouwd rondom verschillende thema’s. Naast een sauna, groene tuin en wijnkamer is er zelfs een stukje van theater Carré nagebouwd.

Wijn voor Kenya Care
Aan het einde van het officiële gedeelte maakte Brandwijk bekend stichting Kenya Care te steunen. Deze stichting zet zich in voor Keniase vrouwen die besmet zijn met het HIV virus. Milou Brandwijk, dochter van de eigenaren en medewerkster in het bedrijf, is als vrijwilligster werkzaam voor deze stichting en enkele malen per jaar actief in Kenya.

Brandwijk lanceerde een fles wijn in een exclusief en gepersonaliseerd wijnkistje. Van iedere verkochte fles gaat een bedrag naar Kenya Care.