Benut de kansen, beland niet in de ziekenboeg! - Promzvak

Benut de kansen, beland niet in de ziekenboeg!

In 2016 bedroeg de gemiddelde gewogen omzetgroei  bij distributeurs in Nederland niet minder dan 8,3%. Alle reden voor tevredenheid, al moest wel 13% van de distributeurs juist een omzetdaling  noteren in het afgelopen jaar. 17% van de distributeurs had dezelfde omzet als in 2015.

Als juist deze groepen distributeurs dan ook nog kansen (die er zeker zijn) onbenut zouden laten, moeten ze toch oppassen dat ze niet in de ziekenboeg belanden! Maar de rest van de distributeurs, 70%, wist in 2016 gelukkig wel omzetgroei te realiseren, zo blijkt uit de uitkomsten van het onlangs gehouden Distributeursonderzoek 2016, dat PromZ Vak heeft laten uitvoeren door marktonderzoekbureau One Question.

Verwachting voor 2017
Distributeurs verwachten in 2017 een omzetgroei van 7,9%. Hoe moet die verwachte omzetgroei in 2017 worden gerealiseerd? Een aantal zaken speelt dan een rol. Zo maakt het Opdrachtgeversonderzoek duidelijk dat opdrachtgevers zich tamelijk massaal oriënteren op nieuwe leveranciers. Dat zal niet altijd leiden tot leverancierswisselingen, maar opdrachtgevers staan er dus wel voor open. Het levert verkoopkansen op voor distributeurs, maar het is tegelijkertijd wel een bedreiging als het gaat om huidige klanten die volop om zich heen kijken.

Lees meer in PromZ Vak nr 4.