ATHLON GAAT PRIJSBEWUSTE LEASE-RIJDERS BELONEN - PromZ Vak

ATHLON GAAT PRIJSBEWUSTE LEASE-RIJDERS BELONEN

Athlon Carlease gaat lease-rijders die goedkoop tanken belonen met een spaar-programma. De beoogde miljoenenbesparing op brandstofkosten wil de leasemaatschappij teruggeven aan werkgevers.Leasekosten

Leaserijders zijn tot nu toe weinig kostenbewust, omdat zij doorgaans niet zelf opdraaien voor de kosten van brandstof en onderhoud. Nu de prijzen van benzine en diesel sterk zijn gestegen, lopen ook de leasekosten voor werkgevers flink op. Athlon Carlease, een maatschappij met 70.000 leaserijders, wil daar iets aan doen. Begin augustus lanceerde het bedrijf een website waarop automobilisten kunnen zoeken naar de goedkoopste pompen in de buurt. Deze succesvolle site, die de eerste dagen steeds plat lag door de grote aantallen bezoekers, krijgt binnenkort een vervolg met een loyaliteitsprogramma.

Miljoenenbesparing

Het spaarprogramma, dat rond 1 november van start moet gaan, werkt eenvoudig. Lease-­rijders die tanken onder de gemiddelde brandstofprijs, krijgen daarvoor spaarpunten. Deze kunnen worden verzilverd in een webshop met vooral autogerelateerde producten, maar ook seizoensartikelen. Volgens een woordvoerder speelt Athlon al drie jaar met het idee van een loyaliteitsprogramma. ”We willen leaserijders stimuleren om zuiniger te rijden. Niet alleen door goedkoper te tanken, maar bijvoorbeeld ook door te letten op een juiste banden-­span­ning.”

Het leasebedrijf verwacht met het loyaliteitsprogramma een miljoenen-besparing. ”Als iedere klant 5 cent goedkoper tankt, levert dat op jaarbasis 18 miljoen euro op. Dat merkt de werkgever direct in zijn portemonnee, want brandstof is 30 procent van de leaseprijs,” aldus de woordvoerder. De leasemaatschappij zegt niet aan het spaarprogramma te willen verdienen. Het doel van Athlon is zich als goedkope en prijsbewuste aanbieder te onderscheiden. Het spaarprogramma wordt uitgevoerd door ProMS Communication uit Roosendaal.

Minder blij

Pomphouders reageren verschillend op de prijsvergelijkingssite van Athlon. De goedkope bedrijven juichen het toe; de duurdere pomphouders zijn er minder blij mee. Algemene kritiek is dat de site geen rekening houdt met eigen spaarprogramma’s en dat de site derhalve geen eerlijk beeld geeft van goedkope en dure pomphouders. Athlon is het niet eens met deze kritiek. ”Ons gaat het puur om de brandstofprijzen. En die zijn onderling heel goed vergelijkbaar,” stelt het bedrijf.